1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Wittebonensoep met lamsvlees

Wittebonensoep met lamsvlees

  • Belgisch, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-02-2017

Ingrediënten 5 personen


250 g droge witte bonen
2 lamsboutsneden (beenhouwerij) (of Colruyt-diepvriesvlees; dungesneden)
2 uien
1 teentje knoflook
1.5 L groentebouillon (1,5 blokje opgelost in 1,5 L heet water)
1 eetl. olijfolie
1 capsule saffraan
peper en zout

Voor de broodjes met rouille:

8 sneden voorgebakken wit stokbroodje
1 aardappel
2 teentjes knoflook
1 eidooier
2 dl olijfolie
4 eetl. olijfolie
0.5 koffiel. paprikapoeder
cayennepeper
peper en zout



Wittebonensoep met lamsvlees
Wittebonensoep met lamsvlees

Overheerlijke soep uit het zuiden 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Laat de witte bonen gedurende een nacht weken in koud water.
- Hak de uien fijn.
- Verwijder het vetrandje van de lamsboutsneden. Als u diepvriesvlees gebruikt, laat u het oppervlakkig ontdooien.
Bereiding: 1 u 15 min.
1. Verhit de olijfolie in een ruime kookpan. Stoof er de gehakte ui en de geperste knoflook in op een zacht vuur.
2. Leng aan met de groentebouillon en voeg er de uitgelekte bonen bij. Kruid met saffraan, peper en zout. Breng aan de kook en laat afgedekt koken gedurende 30 min.
3. Voeg de lamsboutsneden toe. Verlaag het vuur en laat 30 min. gaar worden.
4. Haal het vlees en 2 à 3 eetl. bonen uit de pan.
5. Mix de soep zeer fijn.
6. Snij de lamsboutsneden in fijne reepjes en voeg ze samen met de bonen die u opzij hield bij de soep. Laat nog even op het vuur.
Afwerking:
Dien heet op en geef er minibroodjes met rouille bij.

Serveertip

Stokbrood met rouille past heel goed bij deze voedzame soep. Door de hoeveelheden te vermeerderen, krijgt u een stevige maaltijdsoep.

Minibroodjes met rouille :
Plet de gekookte aardappel (u kan de aardappel in de soep koken) met 2 teentjes knoflook en 1/2 koffiel. paprikapoeder. Meng er een eidooier onder tot u een gladde massa bekomt. Voeg er beetje bij beetje 2 dl olijfolie bij (zoals bij de bereiding van mayonaise). Kruid met wat cayennepeper, peper en zout. Laat de sneetjes stokbrood aan beide zijden bruin kleuren in 3 à 4 eetl. olijfolie en smeer er wat rouille op.

Bron

Colruyt recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top