Marmeladekoekjes

  • Turks, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-06-1999

kinderen zijn hier dol op

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 gr bloem
140 gr boter
1 ei
70 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
wat geraspte citroenschil (hoeft niet)
1 tl bakpoeder
1 eiwit
7 el. abrikozen of andere jam
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de bloem en de in stukjes gesneden boter
door elkaar.
maak in het midden een kuiltje breek hier het ei boven en voeg poeder en vanillesuiker,citroenrasp en bakpoeder toe.
Kneed een samenhangend deeg en laat het 5 min onder een vochtige doek rusten
Verwarm de oven op 220 graden
Klop het eiwit half stijf
Vorm kleine balletjes van het deeg zo groot als een walnoot
Dompel deze in het eiwit en leg ze op een beboterde bakplaat.
Drum met de vinger in het midden een kuiltje afbakken in 15 a 20 min

Laatste reacties

ria_po avatar
ria_po 30-05-2001

hallo, wat ik vragen wilde hoelang is de baktijd en wat doe je met de jam en wanneer gebruik je die ik heb het geprobeerd te gokken was niet gaar of te lang en erg droog wil je me dit even mailen graag riapothoven@hotmail.com want de kleine vind het erg leuk om te doen maar ze waren helaas mislukt mvg.Riar

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten