1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Witlofsoep met spekjes en verse roomkaas

Witlofsoep met spekjes en verse roomkaas

  • Fusion, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-02-2017

Ingrediënten 4 personen


125 g gerookte spekreepjes
1 ui
750 g witlof
500 ml rundvleesbouillon
125 g verse roomkaas met knoflook & kruiden
125 ml kookroom light
8 sneetjes Goudeerlijk fijn volkorenbrood
1 snufje peper
1
staafmixer


Verder heb je nodig


1 staafmixer


Witlofsoep met spekjes en verse roomkaas
Witlofsoep met spekjes en verse roomkaas

Voor als je  gasten hebt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak in een (soep)pan de spekreepjes knapperig uit. Schep ze uit de pan. Fruit in het bakvet de ui 4 min. Schep de witlof erdoor en bak 2 min. mee.
Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de roomkaas en kookroom toe. Laat de roomkaas, op een laag vuur, al roerend smelten. Breng op smaak met peper.
Schep de soep in 4 kommen en verdeel de spekjes erover en bestrooi eventueel met peper. Serveer met het brood

Serveertip

Iets minder vol? Vervang de roomkaas door zuivelspread light met bieslook.

Bron

Jumbo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top