baba ghanoush
- Arabisch, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-02-2017
Op vrijdag eten we vaak soep met lekkere hapjes. Dit is een heerlijke dipper, vooral met Turks brood!
Ingrediënten 4 personen
1 aubergine2,5 eetlepel tahin
1 eetlepel verse citroensap
1 verse knoflook (niet van die uitgedroogde dingen uit de supermarkt)
stuk of 6 gedroogde tomaatjes in olijjfolie
liefst wat geschaafde amandelen, maar die had ik niet vandaag
Benodigdheden
ovenstaafmixer
Bereidingswijze
Prik veel gaatjes in de aubergine en leg deze in de oven op de circulatiegrilstand op 190 graden. Laat dit 20 minuten liggen totdat het velletje gerimpeld en zwart geblakerd is. Haal de aubergine eruit en snij hem open. Je kunt hem nu in een kom uitlepelen. Gooi de schil weg.
Voeg de overige ingredienten toe behalve de tomaatjes. Mix alles met de staafmixer.
Snij de tomaatjes in kleine stukjes en doe dat er overheen. Strooi eventueel wat geroosterde amandelschaafsel over het geheel.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties