Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pizza
  6. Boekweit pizza

Boekweit pizza

Door: Minalela

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2017

Ingrediënten 4 personen


400 gram boekweitmeel
175 ml lauw water
snuf zeezout

Topping:
2 rode/oranje/gele paprika's
50 gram geraspte geitenkaas


Verder heb je nodig


Ronde bakplaat, bakpapier, mengkom


Wordt door mijn kinderen van 13 en 15 goed gegeten!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiden: verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het boekweitmeel en het water in een mengkom en voeg het zout toe. Kneed tot een stevige deegbal. Is het deeg niet dik genoeg om uit te rollen, voeg dan nog wat boekweitmeel toe. Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit over de plaat. Zorg dat het deeg egaal is uitgerold, met een dikte van ongeveer 1 cm. Bak de boekweit pizza in de oven ongeveer 20 €" 25 minuten.

Haal de pizza uit de oven en besmeer met de groene tapenade. Smeer goed uit over de hele pizza. Maak de paprika schoon en snij in stukken. Leg de paprika op de groene tapenade en strooi hierover heen de geitenkaas. Doe de pizza nu nog zo'n 20 minuten in de oven.

Tags,

Bron

Http://www.mindyourfeed.nl/



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Minalela
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top