Broodje pulled rabbit met barbequesaus, lekker anders!

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-02-2017

Een verrassende, maar bijzonder smakelijke variant op de langzamerhand wel bekende pulled porc,   
pulled chicken en pulled beef.
Het heeft tijd nodig, maar je hebt er geen omkijken naar, ideaal!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 konijnebouten
2 volle el bruine basterdsuiker
2 volle el grillkruiden
Olijfolie
1 ui, gesnipperd
100 gr bruine basterdsuiker
100 gr vloeibare honing
3 dl bruin bier
2 dl tomatenketchup
0,5 dl ketjap manis
Tabasco naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank
Scherp mes
Ovenschaal
Alufolie
Steelpan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150grC.

Meng de grillkruiden, bruine suiker en olijfolie tot een gladde marinade en wrijf hier de konijnebouten mee in.
Laat een uurtje of 2 intrekken.
Leg de bouten in de ovenschaal en dek af met alufolie; zet in t midden van de oven voor 3,5 tot 4 uur.

Maak de bbq-saus door een scheutje olie in t Steelpannetje te verwarmen en de ui te fruiten.
Voeg de ketchup, suiker, bier, honing, ketjap en tabasco toe te voegen en dit roerend laten inkoken.

Haal het vlees van de botten van het konijn en meng met een beetje van de saus.
Rest van de saus er bij serveren.

Bron

Internet, Libelle-lekker

Serveertip

Lekker op een zacht sesambroodje, belegd met ijsbergsla en rauwkost naar smaak.

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 22-02-2017

Graag gedaan Dido, eet smakelijk alvast voor als ie op tafel komt! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 22-02-2017

Meegenomen, bedankt! Groetjes Dido

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten