1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Vegetarische spaghettisaus, speciaal voor Luuk

Vegetarische spaghettisaus, speciaal voor Luuk

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2017

Ingrediënten 6 personen


2 uien
2 teentjes knoflook
1 courgette
1 aubergine
1 paprika
3 wortels
4 stengels bleekselderij
1 bakje Champignons
1 blikje tomatenpuree
1 blikken gepelde tomaten
100 gram milde gorgonzola (bij de Lidl heet dit Dolce, pas op: niet de variant Piccante)
300 ml port of rode wijn
Balsamicoazijn
Oregano
Geraspte parmezaanse kaas (veel)


Verder heb je nodig


Grote pan


ingredienten voor vegetarische pastasaus
ingredienten voor vegetarische pastasaus
heel veel groenten
heel veel groenten
aanvallen!
aanvallen!

Luuk kwam zondag binnen met paniek in zijn ogen: de nieuwe huisgenoot in zijn studentenhuis is vegetarisch! Ve-ge-ta-risch!!!!! Wat een ramp. Want hoe kan eten nou lekker zijn zonder vlees? Vooral pasta was volgens Luuk niet te hachelen zonder gehakt. Luuk, speciaal voor jou: pastasaus zonder vlees. Ik weet niet hoe leuk je nieuwe huisgenote is, maar als je indruk wilt maken is dit de manier. Ga ervoor.

Oja, eet dit niet na de carnaval. De overgang is te groot: je lichaam kan zoveel vitaminen niet aan. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook en bak ze op niet te hoog vuur glazig. Voeg de in plakjes gesneden bleekselderij en wortel toe en smoor deze 5 minuten. Voeg de in blokjes gesneden aubergine en courgette toe en smoor dit 5 minuten. Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee. Voeg dan de plakjes champignons en in blokjes gesneden paprika toe. Bak dit 5 minuten. Voeg de port of rode wijn toe en laat de alcohol even verdampen. Voeg dan de blikken gepelde tomaten toe (in blokje gesneden). Laat de volle pan een half uur op een klein pitje pruttelen. Voeg dan stukjes gorgonzola toe en een flinke scheut balsamicoazijn. Proef en voeg eventueel nog meer balsamico of gorgonzola toe. Serveer met de geraspte kaas.

Serveertip

Je kunt de groente vervangen door wokgroente waar courgette en champignon enzo in zit. Maar neem geen soepgroenten, de peterselie die daar in zit geeft echt een andere smaak. Luuk, je houdt niet van wortel en bleekselderij. Toch zijn dit de klassieke ingredienten voor een goede pastasaus (zit ook in je favoriete lasagna). Dat maakt de smaak. Ik zou het er toch maar in doen. Zorg dat je tomatenpuree altijd echt even meebakt, dat haalt de smaak op. Je kunt ook nog wat oregano of paprikapoeder toevoegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hesterbreukink


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hesterbreukink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top