Ovenschotel garam masala gehakt, bloemkool, prei, kaassaus

  • Multi-cultureel, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Ovenschotel garam masala gehakt, bloemkool, prei, kaassaus

    Ovenschotel garam masala gehakt, bloemkool, prei, kaassaus

    Ovenschotel garam masala gehakt, bloemkool, prei, kaassaus

  • Ovenschotel garam masala gehakt, bloemkool, prei, kaassaus

    Ovenschotel garam masala gehakt, bloemkool, prei, kaassaus

    Ovenschotel garam masala gehakt, bloemkool, prei, kaassaus

Hartverwarmend is deze ovenschotel door de heerlijke kruiderij met o.a. Garam Masala. Toen ik deze op TV zag werd meteen mijn aandacht getrokken. :) :9 Deze komt oorspronkelijk uit een kookprogramma, maar heb het zelf maar uitgewerkt en opgeschreven. Ruim voldoende voor 4 personen, maar heb je geen grote eters kun je er ook 6 personen blij mee maken. Ben je met z'n tweetjes dan kun je er twee dagen royaal van smullen. Gewoon even opwarmen. Ovenschoteltjes zijn handig als je weinig tijd hebt en toch lekker en gezond meerdere dagen wilt eten. Nog een tip gebruik bij voorkeur seizoensgroenten want die zijn vaak het goedkoopst. Klaar binnen een uur. ^O^

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Ovenschotel basis:
1 bloemkool
3 niet te dikke stengels prei
500 gr mager runder- of lamsgehakt
1 ui
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl garam masala
vleugje oregano
vers gemalen zwarte peper
zeezout
nootmuskaat

Bovenlaag puree:

800 gr kruimige aardappels
1 flinke klont roomboter
scheutje halfvolle melk
vers gemalen zwarte peper
snufje nootmuskaat

De kaassaus:

250 gr geraspte jong belegen kaas of emmenthaler
40 gr boter
50 gr bloem
750 ml halfvolle melk
versgemalen zwarte peper
zeezout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 896,61 kcal
Koolhydraten 67,47 g
Eiwitten 60,70 g
Vetten 40,02 g
Benodigdheden
2 pannetjes, ovenschaal, garde

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook in water met wat zout gaar. Giet af en pureer met een stukje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een beetje melk toe. Snij de ui fijn. Pel wat knoflook en pers uit bij het gehakt. Rul het gehakt aan in wat olie. Voeg de ui toe. Voeg ook de oregano toe. Kruid nu verder goed met de garam masala, peper en zout. Snijd de bloemkool in roosjes en stoom ze gaar. Was de prei. Snijd fijn. Blancheer en kruid met muskaatnoot, peper en zout. Maak de saus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer door elkaar (roux de basis voor elke saus). Voeg al roerend de melk toe tot de saus dikker wordt. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Zet het vuur af en voeg de kaas toe. Roer door tot kaas gesmolten is en de saus lekker smaakt. Doe het gehakt in een ovenschotel. Leg er de prei en bloemkool op. Bedek met de puree. Eindig met de kaassaus en strooi er een restje verse kaas over. Plaats in de voorverwarmde oven op 180 graden, bak nog even een minuut of 20 en geef hem een tik onder de grill tot je een mooi krokant korstje krijgt. Warm serveren, eet smakelijk.

Bron

Buitenlands kookprogramma, eigen tekst

Serveertip

Stevige rode wijn erbij drinken mag best.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Doorsturen

Home Recepten