Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Preirolletjes met gerookte zalm, pommes duchesse, kruidenkaassaus

Preirolletjes met gerookte zalm, pommes duchesse, kruidenkaassaus

Door: Fressnapf

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2017

Ingrediënten 4 personen


Voor de verse pommes Duchesse:
600 gr kruimige aardappels
3 eieren, alleen de dooiers
50 gr roomboter
zeezout

De preistengels met zalm:

4 stengels prei van gelijke dikte
8 plakken gerookte zalm
flinke klont roomboter
2 blaadjes laurier
2 takjes verse tijm
versgemalen zwarte peper
zeezout

De kruidenkaassaus:

200 gr Boursin
50 gr boter
50 gr bloem
halve liter halfvolle melk
kwart limoen (1 partje)
vers gemalen zwarte peper
zeezout
vers gesnipperde peterselie (ter garnering)


Verder heb je nodig


Pan, steelpan, spuitzak, bakplaat, bakpapier

Preirolletjes met gerookte zalm, pommes duchesse, kruidenkaassaus
Preirolletjes met gerookte zalm, pommes duchesse, kruidenkaassaus

Een ontzettend leuk, en luxe gerechtje geïnspireerd door onze versie van witlof met ham en kaassaus, maar nu met prei en gerookte zalm. In plaats van gekookte aardappels of puree geef je er nu verse (geen diepvries) pommes Duchesse bij en je hebt een sterrenmaaltijd waar ook je gasten van onder de indruk zijn. Niet moeilijk te maken en voldoende voor 4 personen. Smullen!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil aardappels en kook ze gaar in zout water. 3 eieren scheiden en de dooiers erbij. Voeg een klont boter toe en stamp er mooie puree van. Breng op smaak met zout. Doe in een spuitzak en spuit er mooie toefjes van op een bakplaat met bakpapier of siliconenmatje. Maak de prei schoon en snijd het witte deel in 4x2 gelijke stukken van ongeveer 7cm. Flinke klont boter in een pan laten smelten, doe de prei erin, laurier en tijm erbij, scheut water erop en smoor met deksel gaar. Maak dan de saus. Smelt boter en doe de bloem erbij, roer tot een gladde roux. Smelt de boursin in de roux en doe er wat melk en wat kookvocht van de prei bij. De saus mag niet te dik zijn. Rasp er dan wat limoenschil (zest) over en voeg het sap van een partje toe. Zet de oven op 220 graden en gaar de pommes duchesse tot ze mooi goudbruin zijn. Rol de plakjes gerookte zalm over de gegaarde preidelen. Giet je saus over de preirolletjes met vis en garneer met wat vers gesnipperde peterselie. Eet smakelijk want dit is lekker.

Tags, , , , , , , , ,

Serveertip

Een heerlijk glas sauvignon blanc past er goed bij.

Bron

Naar een idee van chefkok Jeroen Meus met eigen tekst



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top