Honing-Mosterdkip uit de oven

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2017
  • Honing-Mosterdkip uit de oven

    Honing-Mosterdkip uit de oven

    Honing-Mosterdkip uit de oven

  • Honing-Mosterdkip uit de oven

    Honing-Mosterdkip uit de oven

    Honing-Mosterdkip uit de oven

Malse kipfilet met en gemarineerd in honing-mosterdsaus is bij bijna alles lekker. De combinatie van honing, mosterd, knoflook en een vleugje sinaasappel maakt deze kip zoet, pittig en lekker fris tegelijk. En doordat de kipfilet gegaard wordt in de saus blijft hij heerlijk sappig en mals. Echt een lekker gerechtje dus dat bovendien niet erg veel werk kost om op tafel te zetten. De baktijd hangt af van je oven en de grootte van de kipfilets. Even in de gaten houden. Controleer altijd even of de kip goed gaar is voordat je hem serveert en laat hem zo nodig iets langer bakken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets, liefst van gelijke grootte
40 gr boter
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el scherpe mosterd
75 ml honing
sap van een halve sinaasappel
mespuntje uienpoeder
1 el maizena
vers gemalen zwarte peper
zeezout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 302,37 kcal
Koolhydraten 18,97 g
Eiwitten 30,31 g
Vetten 11,60 g
Benodigdheden
Steelpan, ovenschaal of kleine braadslede

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de kipfilets af, dep droog in leg ze naast elkaar (tegen elkaar aan) in een ovenschaal of braadslede. Verhit een klein beetje van de boter in een steelpan en fruit hierin de knoflook even aan. Voeg de rest van de boter toe en laat zachtjes smelten, maar laat niet bruin worden. Voeg de mosterd, honing, sinaasappelsap en uienpoeder toe en laat alles goed warm worden. Roer de maïzena met 3 eetlepels van de saus tot een glad papje en doe dit terug in de pan. Laat de saus iets binden en breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de kipfilets en zet de ovenschaal of braadslede in de oven. Laat de kip in 30-35 minuten gaar worden. Schep halverwege de baktijd wat van de saus over de kip om te voorkomen dat hij uitdroogt. Warm met de saus serveren. Smakelijk.

Bron

Naar een idee uit de krant, iets aangepast

Serveertip

Heerlijk bij witte rijst en (Aziatische) roerbakgroente, maar ook bij de nasi.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hildameisters avatar
hildameisters 15-01-2019

gewoon heel lekker.

poebeerr avatar
poebeerr 03-03-2017

Ziet er heerlijk uit. Ik ga het in het weekend maken, denk ik. Dankjewel voor je recept.

Cecileg avatar
Cecileg 21-02-2017

Vorige week gemaakt Alex en het was heerlijk. Zal ik wel vaker maken want het is ook nog eens heel gemakkelijk Alleen met de marinadetijd moet je even rekening houden. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten