Maaltijdsalade met Carnitas ( Mexicaanse pulled pork)

  • Mexicaans, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-02-2017
  • Maaltijdsalade met Carnitas ( Mexicaanse pulled pork)

    Maaltijdsalade met Carnitas ( Mexicaanse pulled pork)

    Maaltijdsalade met Carnitas ( Mexicaanse pulled pork)

  • Maaltijdsalade met Carnitas ( Mexicaanse pulled pork)

    Maaltijdsalade met Carnitas ( Mexicaanse pulled pork)

    Maaltijdsalade met Carnitas ( Mexicaanse pulled pork)

  • Maaltijdsalade met Carnitas ( Mexicaanse pulled pork)

    Maaltijdsalade met Carnitas ( Mexicaanse pulled pork)

    Maaltijdsalade met Carnitas ( Mexicaanse pulled pork)

  • Maaltijdsalade met Carnitas ( Mexicaanse pulled pork)

    Maaltijdsalade met Carnitas ( Mexicaanse pulled pork)

    Maaltijdsalade met Carnitas ( Mexicaanse pulled pork)

De Carnitas (Mexicaanse pulled pork) die ik had gemaakt was overheerlijk. Maar omdat het altijd moeilijk in te schatten is wat je ongeveer nodig hebt als je eters krijgt en omdat ik altijd bang ben om te weinig te hebben hield ik natuurlijk weer wat over  ^) 
Niet zo erg want daar heb ik de volgende dag deze heerlijke maaltijdsalade mee gemaakt.
Ik heb de meeste ingrediënten heel even licht in de pan gebakken zo krijg je een heerlijk lauwwarme salade. Natuurlijk kun je ook alles gewoon koud erop doen. Het is maar wat je zelf het lekkerste vind. In de winter is lauwwarm erg lekker, in de zomer is koud natuurlijk lekker fris  *;

TIP: Leg de pit van de avocado nog even op de gesneden avocado als je de salade niet meteen serveert, hierdoor wordt deze niet zo snel bruin.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 200 gram Carnitas (pulled pork)
- 1 paprika (ik had ½ geel en ½ groen, maar andere kleuren kunnen natuurlijk ook)
- klein blikje maïs (150 gram)
- 1 zakje gemengde sla (75 gram)
- 2 tomaten (of meer als je kleine hebt)
- 1 avocado
- enkele takjes koriander

Dressing:
- 4 el olijfolie
- 1 limoen (sap)
- 1 teentje knoflook
- 1 tl honing
- 1 tl rode tabasco (chipotle)
- ½ tl komijnpoeder
- peper en zout
- ½ bosje koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Dressing:
- Hak de koriander en de knoflook fijn. Pers de limoen uit.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Salade:
- Doe de sla in een slakom en verdeel de dressing erover.
- Snij de paprika in repen, de tomaten in partjes en laat de maïs uitlekken.
- Bak het vlees, paprika, maïs en de tomaatjes allemaal heel kort en verdeel het over de sla.
- Snij de avocado doormidden, haal de pit eruit, snij de avocado in repen en leg die ook op de salade.
- Garneer met blaadjes koriander.

Serveertip

De salade is lekker om in wraps (=tacos) te eten maar is ook erg lekker met wat brood erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten