Luxe zuurkool
- Europees, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Luxe zuurkool :D
Ingrediënten 4 personen
25 gr roomboter2 sjalotten, fijngesnipperd
500 gr verse zuurkool
150 ml champagne of droge witte wijn
3 kruidnagels
200 ml crème fraîche
1 el fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
Smelt de boter in een stoofpan. Fruit de sjalot 2 minuten. Schep de zuurkool erdoor en bak 3 minuten zachtjes mee. Schenk de champagne in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Voeg de kruidnagels toe en stoof de zuurkool afgedekt in 30 minuten gaar. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper. Bestrooi met de peterselie.
Bron
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/15/thuiskokchampagnezuurkool-6710764-a1546152
Serveertip
Voeg spekjes toe!
Uit het boek:
Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi