Luxe zuurkool

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Luxe zuurkool :D

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25 gr roomboter
2 sjalotten, fijngesnipperd
500 gr verse zuurkool
150 ml champagne of droge witte wijn
3 kruidnagels
200 ml crème fraîche
1 el fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de boter in een stoofpan. Fruit de sjalot 2 minuten. Schep de zuurkool erdoor en bak 3 minuten zachtjes mee. Schenk de champagne in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Voeg de kruidnagels toe en stoof de zuurkool afgedekt in 30 minuten gaar. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper. Bestrooi met de peterselie.

Bron

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/15/thuiskokchampagnezuurkool-6710764-a1546152

Serveertip

Voeg spekjes toe!


Uit het boek:
Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

DenDoes avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten