Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appeltaart
  5. Dudok appeltaart

Dudok appeltaart

Door: Vlogger_Smulweb_Sabine

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-02-2017

Ingrediënten 10 personen


Voor de bodem:
300 g bloem
250 g boter
250 g witte basterdsuiker
mespunt zout
optioneel: eetlepel citroenrasp

Vulling:
1.5 kilo jongagold appels. in schijven gesneden
1 kopje boerenjongensrozijnen
1 el kaneel
1 zakje vanillesuiker
200 ml appelcompote
flinke klont boter
mespunt zout

Kruimeldeeg:
90 g bloem
40 g witte basterdsuiker
40 g boter
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout


Verder heb je nodig


Springvorm, Snijplank mes, mengkom,


De Dudok appeltaart is wereldberoemd. Dit originele recept van Sereni Horton (de vrouw die in dienst bij Patisserie Dudok in Rotterdam dit recept bedacht heeft) heb ik een beetje naar mijn eigen hand gezet. Et voila...

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak het deeg door alle ingrediënten voor de bodem met elkaar te mengen in de mengkom. Maak er een dikke bol van en rol het in plasticfolie. Plaats dit 30 minuten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 190 graden.
3. Bak de appels met de klont boter, kaneel en vanillesuiker tot het vocht uit de appels gaat verdampen. Voeg dan de appelcompote toe en laat het vocht verder voor 5 minuten verdampen.
4. Haal ondertussen het deeg uit de koelkast en snijd deze in plakken. Verdeel het deeg zo over de ingevette springvorm..
5. Vul de springvrom vervolgens met het appelmengsel.
6. Maak dan het kruimeldeeg door de ingrediënten daarvoor met je handen te mengen. En verdeel dit deeg over de bovenkant van de appeltaart.
7. Plaats de appeltaart 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Tags, , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top