Quiche met broccoli, zongedroogde tomaatjes en brie
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Als de zon niet wil schijnen haal ik hem zelf wel in huis met deze hartige taart met een zonnig karakter ;)
Kinderlijk eenvoudig om te maken en toch superlekker.
Ingrediënten 4 recipe.people
- 1 struik broccoli- 1 rol deeg voor hartige taart (of 7 plakjes)
- punt brie
- 1 bakje zongedroogde tomaatjes
- handvol geroosterde pijnboompitten
- 3 eieren
- 200 gram crème fraiche
- peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 715,78 kcal |
Koolhydraten | 51,01 g |
Eiwitten | 27,42 g |
Vetten | 42,53 g |
Bereidingswijze
- Doe het deeg in een beboterde quichevorm en zet dit alvast in de oven om even voor te bakken. (10 minuutjes)
- Verdeel de broccoli in roosjes en zet deze even in kokend water, en laat goed uitlekken.
- Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.
- Verdeel de uitgelekte broccoli over het voorgebakken quichedeeg en doe de zongedroogde tomaatjes erop en maal er peper en zout overheen.
- Klop de eieren met de crème fraiche en verdeel het mengsel over de quiche.
- Strooi er een handvol geroosterde pijnboompitten overheen.
- Snij de brie in repen en leg deze bovenop de quiche.
- Bak de quiche 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180-200 graden.