VALENTIJN CUPCAKES

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2017
  • VALENTIJN CUPCAKES

    VALENTIJN CUPCAKES

    VALENTIJN CUPCAKES

Makkelijk , lekker en romantisch .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 g zelfrijzend bakmeel
150 g fijne suiker
3 eieren
150 g Solo Patisserie (boter) op kamertemperatuur
zakje knikkers
INGREDIËNTEN GLAZUUR:

100 g poedersuiker
beetje water
DECORATIE:

250 g rode rolfondant of suikerpasta of marsepein
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
uitsteek hartje

Bereidingswijze

-Weeg de suiker en de zachte Solo Patisserie boter. Doe beide in een mengkom en mix ze tot de suiker is opgelost.
-Voeg de eieren toe en blijf mixen. Zeef het bakmeel en voeg toe.
-Roer of mix tot je een glad cakebeslag hebt.
-Verwarm je oven voor tot 180 °C.
-Plaats de cups in de holten van de bakvorm.
-Knel telkens een knikker tussen de papieren cup en de bakvorm. Zo krijgen de cups een hartvorm.
-Lepel beslag in elke cup. Let op: Lepel ze half vol, zodat de cakes niet te veel rijzen en daardoor de hartvorm verdwijnt.
-Schuif de cakes in de oven en bak ze gedurende 20 minuten op 180 °C.
-Laat ze nadien afkoelen en verwijder de knikkers.
Bereid intussen de afwerking voor:
- Rol de rode rolfondant (suikerpasta/marsepein) uit tot een egaal vel van enkele millimeters dik
-Gebruik een hartvormig uitsteekvormpje om rode hartjes uit te steken. Per cupcake heb je één rood hartje nodig.
-Druppel een klein beetje water bij de poedersuiker. Blijf stevig roeren tot je een glazuur krijgt.
-Smeer een laagje kleverige glazuur op elke cake of dip de cakes in het potje met wit glazuur
-Kleef een rood hart bovenop elke cake.
-Vul een (kleine) spuitzak met suikerglazuur en versier de rode harten met streepjes, puntjes of witte hartjes.

Bron

solo open kitchen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten