Sappige gehaktballetjes in pittige kerriesaus met broccoli

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2017

Heerlijke, snelle en makkelijke schotel. Lekker pittig en ook nog eens gezond, fijne combi!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr rundergehakt
2,5 el garam masala
1 ei
p&z
paneermeel
arachide-olie
1 stronk broccoli, in roosjes en beetgaar voorgekookt
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 Spaans pepertje, fijngesneden
2,5 dl runderbouillon
1,5 dl kokosmelk of Griekse yoghurt (is naar eigen smaak)
fijngesneden peterselie of koriander

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank
scherp mes
mengkom
braadpan

Bereidingswijze

Meng het gehakt met 1 el garam masala, ei, p&z en paneermeel en draai er middelgrote gehaktballetjes van.
Verwarm een scheut olie in de braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin en bijna gaar.
Haal uit de pan en houd even apart.
Fruit in de achtergebleven olie de knoflook, 1,5 el garam masala en het pepertje aan.
Blus af met de bouillon en roer er de kokosmelk of yoghurt door en laat even binden.
De balletjes in de saus doen en nog een minuutje of 5 zachtjes doorgaren.
Voeg de broccoliroosjes en de fijngesneden verse kruiden toe, warm alles goed door en Smullen maar!
Eet smakelijk!

Bron

Dirk, ietsje aangepast naar eigen smaak

Serveertip

Lekker met pandan- of basmatirijst en een komkommersalade!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten