toscaanse kip

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-1999

hier krijg je een echt zomergevoel van

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 teentjes knoflook, 10 blaadjes verse salie (of 1 el gedroogde), 100 gr. zwarte olijven zonder pit, 4 kipkarbonades, peper, 4 el olijfolie, 1 dl witte wijn, 1 blikje tomatenblokjes (400 gr.)

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Salie in dunne reepjes snijden. Olijven halveren. In braadpan olie verhitten en knoflook met verse salie 1/2 min. zachtjes fruiten. Uit de pan halen en bewaren. Kip in zelfde olie in 10 min. rondom bruin bakken. Wijn erover schenken, tomatenblokjes met vocht, knoflook en salie (gedroogde er nu ook toevoegen) erbij doen. Afgedekt ca. 10 min. zachtjes stoven. Olijven toevoegen en kop afgedekt in nog ca. 2 x 10 min. gaar stoven. De saus mag best wat pruttelen want dan dikt hij wat in. Als de saus nog erg dun is: kip er uit halen, saus binden met allesbinder.

Serveertip

Met broccoli en een grove pasta die het vocht goed vast houdt.

Laatste reacties

alexvanhanny avatar
alexvanhanny 24-10-1999

Ik heb dit gerecht gekookt op een kookavondje met vrienden dat in het teken stond van Italie. Iedereen vond het erg lekker. (ps. In verband met organisatorische redenen heb ik i.p.v. kipcarbonades kipfilet gebruikt)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten