Ovenschotel andijvie met kerriegehakt, smullen!

  • Multi-cultureel, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Ovenschotel andijvie met kerriegehakt, smullen!

    Ovenschotel andijvie met kerriegehakt, smullen!

    Ovenschotel andijvie met kerriegehakt, smullen!

  • Ovenschotel andijvie met kerriegehakt, smullen!

    Ovenschotel andijvie met kerriegehakt, smullen!

    Ovenschotel andijvie met kerriegehakt, smullen!

Nog een waanzinnig lekkere ovenschotel. Het idee voor deze komt uit de krant, maar degene die ermee kwam heeft erg veel moeite met recepten schrijven zoals hoeveelheden en bereidingswijze. Toch heb ik het idee overgenomen, maar aanzienlijk verbeterd. Meer dan stamppot rauwe andijvie maak ik ook niet en dan alleen in de herfst. Er zijn zoveel meer toepassingen met deze gezonde groente.  Op deze manier gemaakt is deze warme ovenschotel hier een blijvertje geworden. Makkelijk en snel te maken, gezond, goedkoop en een boost als je net griep hebt gehad zoals ik. ^O^

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zak fijngesneden andijvie (500 gr)
6 flinke, kruimige aardappels
500 gr mager rundergehakt
250 gr gerookte magere spekblokjes
1 teentje knoflook, geperst
1 tl kerriepoeder
1 tl nootmuskaat
250 ml koksroom
scheutje olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout
150 gr belegen geraspte kaas
2 el paneermeel of kruim van 1 beschuit
klontje roomboter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 901,52 kcal
Koolhydraten 27,35 g
Eiwitten 52,23 g
Vetten 63,68 g
Benodigdheden
Koekenpan, kookpan, ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven vast voor tot 180 graden. Bak de gerookte spekblokjes uit in hun eigen vet. Schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar en er gladde puree van stampen. Voeg een klontje boter, wat kookvocht, peper, helft nootmuskaat en zout aan toe om op smaak te brengen. Uitgebakken spekjes uitnemen, beetje olijfolie en je gehakt in de pan en rul het samen met het teentje knoflook, kerriepoeder, peper en zout. Voeg dan stapsgewijs de gesneden andijvie toe en laat slinken. Meng dan de room met de andere helft van de nootmuskaat en de helft van de geraspte kaas. Doe bij de gehakt, spekjes en de andijvie en roer goed door elkaar. Nu ovenschaal nemen, beetje invetten met olie, gehakt en andijvie mengsel erin stoppen en de gladde aardappelpuree eroverheen verdelen. Maak af met de andere helft van de geraspte kaas en het paneermeel zodat hij in de oven een mooi krokant en gegratineerd dakje krijgt. Eet smakelijk want deze is waanzinnig lekker!

Bron

Idee uit de krant, flink aangepast met eigen tekst.

Serveertip

Twee personen kunnen er 2 dagen van smullen, gewoon kort opwarmen en nog steeds lekker. Glas rode wijn erbij mag best.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten