Thaise biefreepjes met paprika

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-02-2017
  • Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

  • Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

  • Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

  • Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

  • Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

  • Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

  • Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

  • Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

  • Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

  • Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

  • Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

    Thaise biefreepjes met paprika

Dit recept is ontstaan uit een combinatie van 2 recepten uit  mijn Thaise kookboeken met ook nog wat eigen aanpassingen.
Je kunt natuurlijk ook zelf variëren met groenten of extra toevoegen denk daarbij aan lente uitjes, sugar-snaps of peultjes e.d.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 600 gram biefstuk
- 3 paprika's rood, geel, groen
- 2 uien
- 1 stengel citroengras
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember (of galanga)
- sap van 1 limoen
- 3 el oestersaus
- peper, zout en chilivlokken (of 1 verse peper)
- 250 ml runderbouillon
- arachide olie
- noedels of rijst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Snij de biefstuk in reepjes.
- Ontdoe de paprika's van zaden en snij ze in reepjes.
- Maak de uien schoon en snij ze in ringen.
- Schil de gember en de knoflook en hak ze fijn.

Bereiding:
- Verhit olie in een wok en fruit hierin de knoflook, voeg de biefreepjes toe en bak ze snel om en om.
- Voeg de gember en het citroengras toe. (knik de stengel een op enkele plaatsen en kneus het dikke gedeelte met de zijkant van een mes)
- Bak het nog heel even en schep het uit de pan en zet het opzij.
- Doe de ui en de paprika in de pan en roerbak het geheel 2 tot 3 minuten op een hoog vuur tot de ui goudgeel en zachter begint te worden.
- Doe het vlees terug in de pan en voeg limoensap, bouillon en oestersaus toe.
- Maak op smaak met peper zout en chilivlokken (of een fijngesneden rood pepertje)
- Als de saus te dun is kun je die eventueel een beetje binden met bv allesbinder.

Bron

'de verse Thaise keuken' en 'de allerlekkerste Thaise gerechten' zelf aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.

Serveertip

Dien op met gekookte noedels of rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 31-03-2017

Graag gedaan Berend. Het doet me deugd om te horen dat jullie ervan genoten hebben. Bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_

berendg avatar
berendg 28-03-2017

Dank je voor het recept Wilmie, we hebber ervan genoten. Groetjes Berend

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 28-03-2017

Bedankt voor het compliment Henk, ik word er bijna verlegen van ;) Maar wat is 'genuie' biefstuk? Sorry ben een beetje blond ^) Groetjes van Wilmie _O_

njamnjamstyle avatar
njamnjamstyle 27-03-2017

Wilmie: alweer een toppert! Kan me moeilijk voorstellen dat het nog lekkerder zou zijn met 'genuine' biefstuk dan met de - goedkopere - kogelbiefstuk die ik heb gebruikt. Ga ik vaker (s)maken. Dank je, vr. gr. Henk

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 05-03-2017

Graag gedaan Laura en Dido en ik wens jullie alvast Smakelijk Smullen. Groetjes van Wilmie _O_

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 01-03-2017

Ik weet nu al dat dit lekker is! Neem het recept dus mee naar mijn kookboek. Bedankt voor het delen, groetjes Dido

ArualB avatar
ArualB 01-03-2017

Ziet er weer geweldig lekker uit Wilmie! Dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten