1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Aardappelgratin met paprika en champignons

Aardappelgratin met paprika en champignons

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2017

Ingrediënten 6 personen


- 1 kg vastkokende aardappelen
- 2 paprika's (rood en geel)
- 250 gram champignons
- 250 gram geraspte (pittige) kaas
- 1 ui
- 3 eieren
- 200 gram crème fraiche
- 100 ml halfvolle melk
- 1 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
- 2 lente uitjes
- optioneel beetje tabasco (Chipotle)


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons
Aardappelgratin met paprika en champignons

Een variatie op de gewone aardappelgratin. Past bij praktisch elk vlees of visgerecht en de basis is vegetarisch. Gewoon gemaakt met de ingrediënten die ik voorradig had en wat bijna iedereen wel in huis heeft.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Kook zo ongeveer 10 minuten (half gaar) laat ze uitlekken en doe zo op de bodem van een ovenschaal.
- Snij de champignons, paprika en uien en roerbak ze even in een wok (5 minuutjes) en doe er peper, zout, paprikapoeder, oregano en eventueel een beetje tabasco overheen. Schep alles door elkaar en doe het mengsel over de aardappelen in de ovenschaal.
- Klop de eieren met de crème fraiche, melk en de helft van de kaas en verdeel dit in de ovenschaal.
- Doe de rest van de geraspte kaas eroverheen en zet de schaal ongeveer 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Strooi net voor het opdienen wat fijngesneden lente uitjes over het gerecht.

Tags, , , , , , ,



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top