Andijviestamppot met speklapjes in ketjapsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2017
  • Andijviestamppot met speklapjes in ketjapsaus

    Andijviestamppot met speklapjes in ketjapsaus

    Andijviestamppot met speklapjes in ketjapsaus

Dit gerecht is bij mij thuis al jaren favoriet. Mijn twee broertjes en zus komen hier hun bed voor uit! Als we bij mijn moeder komen eten maakt ze dit dan ook geregeld. Maar zelf maak ik het ondertussen ook vaak. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g speklapjes, in reepjes gesneden
500 g aardappelen, geschild en gekookt
500 g rauwe andijvie
1 tl crème fraîche
2 blokjes roomboter
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sambal badjak
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 knoflookteen, fijn gehakt
2 sjalotjes, fijn gesneden
sap van 1 citroen
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stamper, Snijplank en mes, gietijzeren pan

Bereidingswijze

1. Marineer de stukjes speklap met de suiker, sambal, knoflook en ketjap een uur in de koelkast in een afgesloten bakje.
2. Bak dan het sjalotje in een klontje roomboter in de gietijzeren pan. Voeg vervolgens de gemarineerde speklapjes toe en bak deze aan.
3. Giet hier de citroensap overheen, plaats een deksel over de pan en laat 20 minuten op laag vuur sudderen. Kook ondertussen de aardappels
4. Stamp de aardappels fijn met de crème fraîche, roomboter en peper en zout. Schep en stamp hier de andijvie doorheen.
5 Serveer de andijviestamppot met de speklapjes en eventueel gefrituurde uitjes als garnering.

Laatste reacties

ritual29 avatar
ritual29 17-02-2017

Gisteren gemaakt, was lekker. Wel heb ik spekreepjes gebruikt ipv speklappen. Dit was zeker voor herhaling vatbaar.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten