1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Andijviestamppot met speklapjes in ketjapsaus

Andijviestamppot met speklapjes in ketjapsaus

Door: Sabine_Gaastra

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2017

Ingrediënten 4 personen


500 g speklapjes, in reepjes gesneden
500 g aardappelen, geschild en gekookt
500 g rauwe andijvie
1 tl crème fraîche
2 blokjes roomboter
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sambal badjak
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 knoflookteen, fijn gehakt
2 sjalotjes, fijn gesneden
sap van 1 citroen
peper en zout


Verder heb je nodig


Stamper, Snijplank en mes, gietijzeren pan

Andijviestamppot met speklapjes in ketjapsaus
Andijviestamppot met speklapjes in ketjapsaus

Dit gerecht is bij mij thuis al jaren favoriet. Mijn twee broertjes en zus komen hier hun bed voor uit! Als we bij mijn moeder komen eten maakt ze dit dan ook geregeld. Maar zelf maak ik het ondertussen ook vaak. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Marineer de stukjes speklap met de suiker, sambal, knoflook en ketjap een uur in de koelkast in een afgesloten bakje.
2. Bak dan het sjalotje in een klontje roomboter in de gietijzeren pan. Voeg vervolgens de gemarineerde speklapjes toe en bak deze aan.
3. Giet hier de citroensap overheen, plaats een deksel over de pan en laat 20 minuten op laag vuur sudderen. Kook ondertussen de aardappels
4. Stamp de aardappels fijn met de crème fraîche, roomboter en peper en zout. Schep en stamp hier de andijvie doorheen.
5 Serveer de andijviestamppot met de speklapjes en eventueel gefrituurde uitjes als garnering.

Tags, , ,



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top