pasteibakjes met kippenragout

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.

waarom alleen met kerstmis eten, voor elk gezellig etentje is dit geschikt. Heerlijk ouderwets, warm pasteitje

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
70 gram boter, 50 gram bloem, 380 ml gevogeltefond, 1 el dragon (vers of gedroogd), 350 gram kipfilet, 100 ml slagroom, 8 pasteibakjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

oven, steelpan, koekenpan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt 50 gram boter in een steelpan en voeg de bloem toe. laat in 3 minuten op laag vuur gaar worden. Roer de roux regelmatig.
Voeg al roerend met een garde de fond toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 3 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg de dragon toe.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de kip in 12 minuten goudbruin en gaar. Laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 minuten afkoelen en snijd in stukjes. Meng de kip met de roux. reng op smaak met peper en eventueel zou.
Meng de room door de ragout en breng op laat vuur langzaam aan de kook. Verwarm intussen de pasteibakjes 5 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de ragout in de bakjes.

Bron

allerhande

Serveertip

Gebruik voor paddenstoelenragout 380 ml bospaddenstoelen ipv gevogeltefond en bak 400 gram in stukjes gesneden paddenstoelenmelange 4 minuten ipv kipfilet.
Gebruik voor zeevruchtenragout 380 ml visfond ipv gevogeltefond en warm 350 gram zeevruchten (diepvries, ontdooid) 2 minuten mee ipv kipfilet.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

carolinetijhuis avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten