Mexicaans stoofpotje met chocolade

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-02-2017
  • Mexicaans stoofpotje met chocolade

    Mexicaans stoofpotje met chocolade

    Mexicaans stoofpotje met chocolade

Super lekker stoofpotje uit de mexicaanse keuken 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 dubbele borstfilets van braadkip (beenhouwerij)
2 tomaten
1 rood pepertje
2 uien
2 teentjes knoflook
2 sneetjes wit brood (oudbakken)
400 g rode bonen (blik)
60 g amandelschilfers
60 g rozijnen
60 g pure chocolade
2 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 2 dl heet water)
1 koffiel. lichtbruine suiker
4 eetl. olijfolie
0.5 plantje bieslook (vers)
1 koffiel. komijnzaadjes
0.5 koffiel. korianderbolletjes
0.5 koffiel. kaneel
1 kruidnagel
zwarte peper (molen)
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij in 4.
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in stukjes.
- Snipper de uien en het knoflook fijn.
- Snipper het bieslook fijn.
- Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

Bereiding: 40 min.
1 Rooster de geplette korianderbolletjes, de amandelschilfers en de komijnzaadjes kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, tot ze lichtjes kleuren en geuren. Zet opzij.

2 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de kippenblokjes gedurende 4 min. al roerend tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pot.

3 Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.

4 Voeg de tomaten toe, samen met het rode pepertje, het oud brood, de groentebouillon, het mengsel van koriander, amandelschilfers en komijn, de kaneel en de kruidnagel. Laat 20 min. afgedekt sudderen.

5 Mix de saus en smelt er de chocolade in. Voeg de kippenblokjes, de rode bonen, de rozijnen en de lichtbruine suiker toe. Laat nog 6 min. zachtjes sudderen. Kruid naar smaak met versgemalen zwarte peper en zout.

Afwerking:
Serveer de stoofschotel met rijst en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook.

Bron

colruyt recepten

Serveertip

Wil je het pittige fiësta gevoel, voeg er dan Mexicaanse kruidenmix aan toe naar eigen smaak

varianten
- De rode bonen kan u vervangen door stukjes pompoen of courgette.
- Snij 1 avocado in blokjes en besprenkel met citroensap. Strooi net voor het opdienen over de schotel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten