Mexicaans stoofpotje met vegetarische balletjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-02-2017
  • Mexicaans stoofpotje met vegetarische balletjes

    Mexicaans stoofpotje met vegetarische balletjes

    Mexicaans stoofpotje met vegetarische balletjes

Snel klaar en bovendien nog lekker en vegetarisch .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g vegetarische balletjes (diepvries)
0.5 plantje platte peterselie
0.5 plantje koriander
1 ui
250 g basmatirijst
800 g tomatenstukjes (blik)
680 g witte bonen (blik)
2 eetl. olijfolie
1 koffiel. paprikapoeder
0.4 koffiel. kerriepoeder
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
(ontdooitijd + 5 min.)
- Laat de vegetarische balletjes oppervlakkig ontdooien.
- Laat de witte bonen uitlekken.
- Hak intussen de peterselie en de koriander fijn.
- Snipper de ui fijn.
Bereiding: 15 min.
1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
2. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de uitgelekte bonen en de tomatenblokjes toe.
3. Doe er de balletjes bij en kruid met het paprika- en kerriepoeder, peper en zout. Laat ± 6 min. sudderen.
4. Bestrooi met 3/4 van de fijngesnipperde koriander en peterselie en meng door elkaar.
Afwerking:
Serveer de rijst met de balletjes en bestrooi met de rest van de verse kruiden.

Bron

colruyt

Serveertip

Maak er een echte fiësta van en strooi er wat Mexicaanse kruidenmix over ......

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten