1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Zalm
  6. Zalm in bladerdeeg à la Denise

Zalm in bladerdeeg à la Denise

Door: blackmagic13

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2017

Ingrediënten 4 personen


* 800 gram zalmfilet (moten)
* 8 plakjes bladerdeeg
* 200 g olijventapenade
* 2 (tros)tomaten
* 1 bolletje mozzarella
* 10 g basilicum
* peper
* zout
* olie
* losgeklopt ei


Verder heb je nodig


Oven

Zalm in bladerdeeg à la Denise
Zalm in bladerdeeg à la Denise
Zalm in bladerdeeg à la Denise
Zalm in bladerdeeg à la Denise

Dit recept is een feestje als je van zalm houdt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

* leg 2 velletjes bladerdeeg in de lengte met een klein randje op elkaar (je maakt dus 1 langwerpige bodem) op een vel bakpapier op een bakblik
* leg op het bladerdeeg de zalmmoot met de vette kant naar beneden
* sprenkel hier wat olie op en naar smaak peper en zout
* smeer vervolgens de tapenade er overheen
* leg wat basilicumblaadjes op het geheel
* snijd de tomaten in plakjes en leg dit weer op de tapenade
* snijd de mozzarella in plakjes en leg dit op de tomaten
* vouw de randen van het bladerdeeg een beetje om, zodat het een soort bakje wordt
* smeer het bladerdeeg in met het losgeklopte ei
* bak het geheel in de oven op 200 graden (180 heteluchtoven) gedurende 35-40 minuten

Tags, , ,

Bron

Vriendin



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blackmagic13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top