1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Australische keuken
  5. Risotto
  6. Chorizo risotto

Chorizo risotto

Door: theetje62

  • Australisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2017

Ingrediënten 4 personen


8 eetlepels olijfolie
300 gram risottorijst
500 gram pittige chorizo van Stegeman in blokjes gesneden
150 gram hamblokjes
500 gram champignons, in plakjes gesneden
1 grote ui of 2 kleine grof gesneden
10 kleine teentjes knoflook of 5 grote in plakjes gesneden
1 liter kippenbouillon
4 dl creme fraiche
2 theelepels pittige paprikapoeder
100 gram parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Snijplank
Scherp mes
Wok

Chorizo risotto
Chorizo risotto

Dit recept heb ik bij MasterChef Australië gezien. Ik heb het direct zelf ook geprobeerd en iets aangepast. Gewoon heerlijk, we eten het vaker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

4 el olie verwarmen in de wok, de chorizo en ham bruin en gaar bakken en dan uit de wok halen en in een schaal bewaren en de champignons in het achtergebleven vet gaar bakken en bewaren bij het vlees.

Doe de overige 4 el olie in de wok, zet het vuur lager. Ui en knoflook glazig bakken, niet laten kleuren. Risottorijst toevoegen en 5 minuten laten bakken.

Dan de paprikapoeder en de bouillontoevoegen en langzaam onder goed roeren laten opnemen. Geen deksel erop doen.

Als het te droog wordt, iets water toevoegen. Als de bouillon is opgenomen, het vlees en de champignons erbij doen en goed doorroeren. Dan is de crème fraiche aan de beurt. Goed doorroeren.

Dan de wok op tafel zetten, borden opscheppen en de parmezaanse kaas erover strooien. Eet smakelijk.

Tags, , ,

Serveertip

Lekker met een frisse witte wijn.

Bron

MasterChef Australië



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theetje62
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top