1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw haasje, groene curry, cherry tomaatjes

Kabeljauw haasje, groene curry, cherry tomaatjes

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2017

Ingrediënten 2 personen


2 kabeljauw haasjes
olijfolie
potje groene curry
10 cherry tomaatjes
droge witte wijn (Riesling)


Verder heb je nodig


Ovenschoteltje


Kabeljauw haasje, groene curry, cherry tomaatjes
Kabeljauw haasje, groene curry, cherry tomaatjes

Weer een meesterlijk stukje vis met een minimum aan ingrediënten en voorbereiding. Pure smaken op het bord en heel snel klaar. Ideaal als je laat thuis bent, niet lang in de keuken wilt staan en toch gezond en slank wilt smullen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een ovenschotel. Giet er wat olijfolie in en leg de kabeljauwhaasjes er in. Meng voldoende curry met 2 eetlepels olijfolie en bedek de vis licht met dit mengsel. Halveer de kerstomaatjes en leg ze tussen de visfilets. Overgiet met witte wijn totdat alles een kleine centimeter onder de wijn staat. Zet de ovenschotel met vis voor 25 minuten in de oven op 180 graden. Dresseer het gerecht op de borden. Tip: Groene curry is niet te pittig voor vis, zout en peper niet nodig want de curry zit vol met kruiderij. Dit gerecht is heel lekker met een beetje gewokte verse spinazie. Bak dan de spinazie aan in een beetje olijfolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Zorg ervoor dat de spinazie goed droog is alvorens te bakken om spatten te vermijden.

Serveertip

Drink er de witte wijn bij die je gebruikte voor de vis en lekker met spinazie en witte rijst.

Bron

Pascalle Naessens, tekst helemaal aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top