Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Traybake met kippendij, sinaasappel en venkel

Traybake met kippendij, sinaasappel en venkel

Door: Vlogger_Smulweb_Sabine

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2017

Ingrediënten 4 personen


4 kippendijtjes
200 g krieltjes
2 venkels, in kwarten gesneden
1 sinaasappel
4 wortels
2 eetlepels groene olijven

Voor de dressing/ marinade:
1 tl mosterd
1 tl honing
1 tl olijfolie
sap van een halve sinaasappel
rasp van een halve sinaasappel
1 tl worcestersaus


Verder heb je nodig


Bakplaat, Snijplank en mes


Traybake is je hele maaltijd bereiden op een bakplaat. Laat de oven het werk doen en in de tussentijd kun je je gasten ontvangen, je huis schoonmaken of een boek lezen! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Marineer de kippendijtjes met een beetje mosterd en worcestersauce.
3. Snijd de venkel, wortel en krieltjes in vieren. En leg deze op de bakplaat.
4. Snijd de olijven door midden en leg deze samen met de kippendijtjes ook op de bakplaat.
5. Maak de marinade door alle ingrediënten daarvoor te mengen. Sprenkel de marinade over de groenten en kip op de bakplaat.
6. Plaats de bakplaat 30 minuten in de oven.

Eetsmakelijk

Tags, , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top