Traybake met kippendij, sinaasappel en venkel

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2017
  • Traybake met kippendij, sinaasappel en venkel

    Traybake met kippendij, sinaasappel en venkel

    Traybake met kippendij, sinaasappel en venkel

  • Traybake met kippendij, sinaasappel en venkel

    Traybake met kippendij, sinaasappel en venkel

    Traybake met kippendij, sinaasappel en venkel

Traybake is je hele maaltijd bereiden op een bakplaat. Laat de oven het werk doen en in de tussentijd kun je je gasten ontvangen, je huis schoonmaken of een boek lezen! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippendijtjes
200 g krieltjes
2 venkels, in kwarten gesneden
1 sinaasappel
4 wortels
2 eetlepels groene olijven

Voor de dressing/ marinade:
1 tl mosterd
1 tl honing
1 tl olijfolie
sap van een halve sinaasappel
rasp van een halve sinaasappel
1 tl worcestersaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat, Snijplank en mes

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Marineer de kippendijtjes met een beetje mosterd en worcestersauce.
3. Snijd de venkel, wortel en krieltjes in vieren. En leg deze op de bakplaat.
4. Snijd de olijven door midden en leg deze samen met de kippendijtjes ook op de bakplaat.
5. Maak de marinade door alle ingrediënten daarvoor te mengen. Sprenkel de marinade over de groenten en kip op de bakplaat.
6. Plaats de bakplaat 30 minuten in de oven.

Eetsmakelijk

Laatste reacties

jacquelinevandegriend353 avatar

Lijkt me heerlijk maar wordt de kip niet erg droog?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten