1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Italiaanse ovenschotel spinazie

Italiaanse ovenschotel spinazie

Door: pwiggers

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2017

Ingrediënten 2 personen


450 gram diepvries bladspinazie, ontdooid en goed uitgeknepen
plm. 750 gram licht kruimige aardappelen, voorgekookt en in plakjes gesneden
1 bol (buffel)mozzarella, in kleine stukjes gesneden of geplukt
tomaten (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de tomaten) eventueel ontveld en in plakjes gesneden
2 eieren, losgeklopt
2 eetlepels paneermeel
peper, zout, nootmuskaat
2 theelepels gedroogde oregano
paar druppels worcestersaus of maggi
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
10 gram roomboter
plm.75 gram geraspte belegen kaas


Verder heb je nodig


Vergiet
wok
pan voor de aardappelen
ovenschaal

De spinazieschotel voordat deze de oven in ging

Gegratineerde ovenschotel spinazie met mozzarella en tomaat

Gegratineerde ovenschotel spinazie met mozzarella en tomaat
Italiaanse ovenschotel spinazie
Italiaanse ovenschotel spinazie
Italiaanse ovenschotel spinazie
Italiaanse ovenschotel spinazie

Bladspinazie met mozzarella, tomaat en voorgekookte aardappelschijfjes zorgden samen voor een heerlijke vegetarische ovenschotel. Weer eens een beetje anders.
De tomaat geeft een heerlijke frisse smaak aan de spinazie.
Voor de niet-vegetariërs: een balletje gehakt of een ander stukje vlees smaakt er heerlijk bij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de boter in de wok.
Bak hierin de sjalotsnippers glazig.
Voeg de goed uitgeknepen spinazie toe en rooerbak de spinazie plm. 3 minuten.
Maak de spinazie op smaak met peper, zout, nootmuskaat en worcestersaus of maggi.
Haal de wok van de warmtebron af en laat de spinazie een beetje afkoelen.
Roer de paneermeel en de losgeklopte eieren door de spinazie.

Leg onderin de ovenschaal een laag van de voorgekookte aardappelplakjes.
Verdeel hierover de spinazie.
Verdeel hierover de rest van de aardappelplakjes om en om met de tomatenplakjes en de mozzarella.
Strooi er wat peper, zout en oregano over.

Verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel en zet de schaal plm. 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de ovenschotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Let op want elke oven is weer anders

Tags, , , , ,

Serveertip

Wil je gebruik maken van voorgekookte aardappelschijfjes?
Kook die dan ook heel even voor. Meestal nemen deze niet genoeg vocht op en krijg je een "natte" ovenschotel.
Voorkoken helpt dan .



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top