Parfait Met Frambozenpuree
- Nederlands, Nagerecht
- > 120 min.
Nagerecht voor paasmenu 1
Bereidingswijze
Garneerkersen fijnhakken - in schaal doen. Cognac erovergieten - enkele uren toegedekt laten staan. Een groot bord met olie bestrijken. 50 gr suiker in kleine pan doen, op laag vuur al roerend laten smelten. Als er een lichtbruine siroop is ontstaan amandelstukjes toevoegen. Roeren, van vuur nemen, rest van suiker toevoegen. Massa over bord verdelen (m.b.v. een in olie gedompeld mes), koud laten worden. Van bord afhalen, fijnhakken. Eiwitten met 125 gr. poedersuiker tot stijve massa kloppen. Slagroom stijfkloppen en erdoorscheppen. Ingelegde kersen en suikerkrokant erdoorscheppen. Cakevorm (inh.1.3 l) met koud water omspoelen. Huishoudfolie in vorm leggen. Parfaitmassa in vorm doen, oppervlakte gladstrijken. Met folie afdekken, in vriezer zetten. Frambozen laten ontdooien. In pan verhitten - door zeef drukken. Vruchtenmassa met 2 el water verdunnen, rest van poedersuiker erdoorroeren.Schep 2 el frambozenpuree op elk bord. Parfait uit diepvries halen, beetje laten ontdooien - op platte schaal storten. Met warm mes plakken van ong. 1 cm dik snijden. Op elk bord 2 plakken parfait leggen, met cocktailkersen en stukjes pistache garneren.