Pittige ovenschotel spinazie-kippendij-2x kaas

  • Multi-cultureel, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Pittige ovenschotel spinazie-kippendij-2x kaas

    Pittige ovenschotel spinazie-kippendij-2x kaas

    Pittige ovenschotel spinazie-kippendij-2x kaas

Een lekker pittig en gezond ovenschoteltje met botermalse kip, spinazie, romige aardappelpuree en pikante kaas. Complete gezinsmaaltijd of voor 2 personen voor 2 dagen. Erg lekker en ook nog eens makkelijk en snel te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1.5 kilo aardappels, kruimig
250 gr kastanje champignons
400 gr verse spinazie
1 rode ui
1 teentje knoflook
500 gr kippendijen
150 gr gorgonzola picante
200 gr verse geraspte belegen kaas
125 ml crème fraîche
2 tl kerriepoeder
1 tl nootmuskaat
vers gemalen zwarte peper
zeezout
olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 987,75 kcal
Koolhydraten 75,75 g
Eiwitten 57,03 g
Vetten 47,66 g
Benodigdheden
Koekenpan of wok, ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven vat voor op 180 graden. Kook aardappels gaar en stamp ze met de creme fraiche tot egale puree. Snijd de kippendijen in blokjes van 3 cm, kruid met de kerriepoeder, nootmuskaat, peper en zout. Bak ze in de koekenpan in wat olie om en om gaar. Snijd dan de champignons in plakjes en de rode ui in halve ringen en bak nog 2 minuten mee met de kip. Was de verse spinazie, maak goed droog en zet kort aan in wat olie tot de blaadjes slinken. Ovenschaal nemen en invetten met wat olijfolie. Bouw schotel nu op. Als eerste een bodem met de kippendijen, champignons en rode ui. Vervolgens leg je er de spinazie bovenop. Brokkel de gorgonzola in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en verdeel deze over de spinazie heen daarna de aardappelpuree eroverheen met daarop de geraspte kaas. Pers nu een teentje knoflook, meng met wat olijfolie en sprenkel dat uit over de geraspte kaas. In de oven zetten en 20 minuten afbakken tot de bovenkant mooi goudbruin is. Eet smakelijk.

Bron

Sharon de Miranda (chefkok), flink aangepast

Serveertip

Glaasje fruitige rode wijn smaakt er prima bij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten