Tortilla's Mexicaans stoofvlees en salsa, supersmullen!

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2017
  • Tortilla's Mexicaans stoofvlees en salsa, supersmullen!

    Tortilla's Mexicaans stoofvlees en salsa, supersmullen!

    Tortilla's Mexicaans stoofvlees en salsa, supersmullen!

Een waanzinnig lekkere, gezonde, winterse Mexicaanse maaltijd voor 4 personen :9 Voor 2,50 per persoon (elk 3 tortilla's) kun je supersmullen en ben je klaar. Het lijkt misschien bewerkelijk, maar dat is het echt niet! Iedereen kan dit lekkers maken. De meeste tijd zit in de garing. Het is een ideale weekendhap. Eet smakelijk. ^O^

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor Tortilla's:

250 gr bloem
150 ml water
scheutje olijfolie
snufje zeezout

Voor Mexicaans stoofvlees:

300 gr sucadelappen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenblokjes
1 tl komijn
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl korianderpoeder (ketoembar)
2 laurier blaadjes
1 el bruine basterdsuiker
paar takjes verse tijm
1 citroen
1 potje bruine bonen
1 blikje kidney bonen
1 blikje mais
1 tl cayennepeper
klein bosje verse peterselie

Voor de salsa:

1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 blikje tomatenblokjes
2 kleine rode uien
halve tl cayennepeper
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl komijn
1 el bruine basterdsuiker
Peper
zout
extra potje crème fraîche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpan met deksel, 2x pan

Bereidingswijze

Snij het vlees, de ui en de knoflook in blokjes. Doe het vlees, de gesneden uien en knoflook in een grote pan met een scheut olijfolie. Zet even goed aan. Voeg de specerijen toe en vervolgens de tomaten. Voeg het citroensap toe en de rest van de ingrediënten behalve de peulvruchten en de peterselie. Giet koud water in de pan, zoveel dat alles onder water staat. Stoof dit ongeveer 2,5 uur. Als het vlees uit elkaar valt (pulled beef) is het goed. Voeg de ingrediënten voor de tortilla samen en kneed tot een glad deeg. Verdeel het deeg in 12 balletjes en laat deze 20 minuten rusten onder een vochtige doek. Rol de bolletjes uit in de bloem en bak ze in een druppel olijfolie in een koekenpan. Snij voor de salsa de paprika's, ui en knoflook in grove stukken. Zet deze aan in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de specerijen toe en vervolgens de tomaten. Breng het geheel langzaam aan de kook terwijl je de rest van de ingrediënten toevoegt. Kook dit in tot sausdikte. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Weer verder met het stoofvlees: roer nu goed door de pan, zodat het vlees helemaal draderig word. Voeg de peulvruchten en de gehakte peterselie toe. Leg de tortilla's op een plank, stoofvlees erop, salsa erop, kloddertje crème fraîche ernaast, oprollen en smullen maar!

Bron

Idee: chefkok Ramon Brugman, maar aangepast.

Serveertip

Tips van mij: Je kunt er ook voor kiezen een xxl portie stoof met peulvruchten te maken, heerlijk met witte rijst. Geen zin om zelf verse tortilla's te maken dan kun je ze voorgebakken kopen. Wel opwarmen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten