Gröstl, eenpansgerecht uit de Alpen

  • Oostenrijks, Streekgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2017
  • Gröstl, eenpansgerecht uit de Alpen

    Gröstl, eenpansgerecht uit de Alpen

    Gröstl, eenpansgerecht uit de Alpen

Dit is een simpel, maar leuk recept dat iedereen wel kent van de wintersport of een vakantie in Oostenrijk. Het wordt namelijk in heel veel restaurants geserveerd als stevige lunch of avondmaaltijd. Het lijkt wel een beetje op het Duitse Bauernfruehstueck. In Zwitserland vind je het ook, maar dan zit er erg veel Emmenthaler of Grúyere door. Dit is lekker, voedzaam, kidsproof en makkelijk te maken en weer eens wat anders op tafel. ^O^

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr aardappels, liefst vastkokend
2 grote uien, gehalveerd
1 teen knoflook, geperst
250 gr mager gerookt ontbijtspek
250 gr kastanje champignons, shiitake of witte champignons
roomboter
half bosje peterselie, gesnipperd
4 eieren
vers gemalen zwarte peper
zeezout
zonnebloemolie of olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 kokenpannetjes, kookpan

Bereidingswijze

Schil de aardappels, kook ze bijna gaar in zout water en snijd in schijfjes of blokjes. Uien in halve ringen snijden, knoflook persen. 2 pannen nemen met klontjes boter, bak in de ene pan de aardappels en in de andere de uien. Doe dan de gebakken uien bij de aardappels. Spek in grove reepjes snijden en krokant bakken in de uien pan en uitnemen. Paddenstoelen in plakjes snijden en in uienpan in wat boter of olie met knoflook mooi garen. Doe met spekjes bij de aardappels. Bak nu 4 mooie spiegeleieren, snipper peterselie, doe bij de aardappels en breng hoog op smaak met peper en zout. Leg tenslotte de spiegeleieren bovenop (beetje zouten nog). Serveer de pan in z'n geheel op de tafel, schep op en eet smakelijk.

Bron

Chefkok, zelf bewerkt

Serveertip

Lekker met een groene salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten