1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Pulled chicken taco's: heerlijk Smullen

Pulled chicken taco's: heerlijk Smullen

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2017

Ingrediënten 4 personen


2 grote kipfilets, schoongemaakt
Olijfolie
Tacokruiden
5 dl kippenbouillon
1 dl barbequesaus (zelfgemaakte of uit een flesje)
2 teentjes knoflook, geperst
8 kleine of 4 grote tacoschelpen
Rucola of fijngesneden ijsbergsla
1 grote rode ui, in halve smalle ringetjes
2 Tasty Tom-tomaten in smalle partjes
Fijngesneden peterselie of koriander



Verder heb je nodig


Snijplank
Scherp mes
Knoflookpers
Marineerschaal/kom
Kookpannetje
Oven

Pulled chicken taco's: heerlijk Smullen
Pulled chicken taco's: heerlijk Smullen
Pulled chicken taco's: heerlijk Smullen
Pulled chicken taco's: heerlijk Smullen

Deze kwam ik tegen op Season with love.nl en het water liep direct in m'n mondje...
En m'n ogen hebben me niet bedrogen, want het was echt Smullen: de zachte, heerlijke kipdraadjes in een knapperige tacoschelp. Yum! 
Ik heb het recept ietsje aangepast, maar minimaal voor mijn doen....
De foto komt van de site.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de kipfilets dun in met olie en kruid ze royaal met de tacokruiden.
Laat dit een paar uurtjes afgedekt intrekken.

Verwarm de oven voor op 160grC.

Breng de bouillon tegen de kook en leg de kipfilets erin.
Laat tegen de kook aan 20 minuutjes trekken.
Haal ze er dan uit, laat wat afkoelen en trek ze dan met bv 2 vorken in sliertjes.
Vang de bouillon op maar houd 50 ml in het pannetje, roer hier de barbecuesaus doorheen.
Meng de uitgeperste knoflook door de saus en laat zachtjes pruttelen.
De kipsliertjes erdoor mengen en hou warm op een klein pitje.
Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op het pak, in mijn geval 10 minuutjes op 160grC.
Haal ze er uit en vul achtereenvolgens met sla,ui, tomaat, evt komkommer of avocado en de kip.
Bestrooi met de fijngesneden peterselie of koriander, of laat er wat kaas over smelten.
Mond wijd open en Smullen maar, buon appreveche!

Serveertip

Wij hadden er wat extra rauwkost bij en rijst, Smullen!
Lekker fris Mexicaans biertje erbij, wie doet je wat 😉😎

Bron

Season with love.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top