1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Pastel de Nata / Pasteis de Belém.

Pastel de Nata / Pasteis de Belém.

  • Portugees, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2017

Ingrediënten 10 personen


250 ml melk
2 eieren
75 g suiker
1 el bloem
1 pakje roomboterbladerdeeg
1 zakje vanillesuiker.


Garnering
2 el poedersuiker
1 tl kaneelpoeder


Verder heb je nodig


Muffinvorm voor tien stuks


Pastel de Nata / Pasteis de Belém.
Pastel de Nata / Pasteis de Belém.
Pastel de Nata / Pasteis de Belém.
Pastel de Nata / Pasteis de Belém.
Pastel de Nata / Pasteis de Belém.
Pastel de Nata / Pasteis de Belém.
Pastel de Nata / Pasteis de Belém.
Pastel de Nata / Pasteis de Belém.
Pastel de Nata / Pasteis de Belém.
Pastel de Nata / Pasteis de Belém.
Pastel de Nata / Pasteis de Belém.
Pastel de Nata / Pasteis de Belém.

Om in de stemming te komen voor  een weekend Portugal bij lieve vriendenDit heerlijke gebakje alvast gemaaktUiteraard werden we bij aankomst verwelkomt met koffie en de  beroemde Portuges Patel de Nata€.Inmiddels al meerdere keren thuis gebakken verslavend lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng voor de vulling de melk met de helft van de suiker, de vanillesuiker aan de kook. Scheid de eieren en gebruik de eidooiers. Sla de overige suiker met de eidooiers op en meng de bloem erdoor tot er een gladde massa ontstaat.

Giet een klein gedeelte van de kokende melk erover en roer goed door. Giet daarna de massa terug in de pan en kook al roerend gaar.
Laat het mengsel afkoelen.

Leg de plakjes bladerdeeg uit en bestrijk met water. Leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op.

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de rol in 5 plakjes van circa 1,5 cm dik. Vorm er ronde bakjes van Leg de plakjes in een ingevette muffinvorm en duw het deeg langs de randen omhoog tot de wand bedekt is met deeg. Schep de afgekoelde vanilleroom erbij tot aan de rand en bak gedurende 20 minuten in de oven tot de bovenkant donkerbruin tot zwart is. Los de gebakjes onmiddellijk en laat uitwasemen op een rooster.

Meng de poedersuiker met het kaneelpoeder en bestrooi er de lauwe Pasteis de Belem mee.

Serveertip

Voeg Citroen of Limoenrasp toe aan het room vanille mengsel.

Bron

Portuges site



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riawes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riawes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top