1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Saus
  6. Vegetarische enchilada's met zelf gemaakte taco saus

Vegetarische enchilada's met zelf gemaakte taco saus

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2017

Ingrediënten 4 personen


Voor de taco saus:
een blikje tomatenblokjes
1 ui
1 tl knoflookpoeder
1tl oregano
1 tl chilivokken
1 tl komijnzaadpoeder
peper en zout

Voor de enchiladas:
1 puntpaprika in blokjes gesneden
1 blikje mais
1 blikje zwarte bonen, afgegoten en gespoeld
1 bosui, gesnipperd
1 tl knoflookpoeder
peper en zout
1 bakje crème fraîche
100 g geraspte kaas
8 tortilla's
10 g verse platte peterselie, fijngehakt


Verder heb je nodig


Ovenschaal, sauspan, diepe koekenpan


Dit recept voor vegetarische enchiladas is van mijn broer. Het is het lekkerste vegetarische Mexicaanse gerecht ooit en je mist het vlees totaal niet!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak voor de taco saus het uitje aan met de specerijen in een sauspannetje. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat dit 10 min sudderen.
2. Bak voor de vulling van de enchilada's de paprika met de knoflookpoeder 2 minuten in de koekenpan.
Voeg dan de bonen, mais, bosui en de helft van de peterselie toe. Bak dit nog eens 2 minuten.
3. Voeg de crème fraîche toe en maak af met peper en zout.
4. Vul de tortilla's met de vulling, rol ze op en plaats ze in een ovenschaal.
5. Bedek de tortilla's met de taco saus en met de geraspte kaas.
6. Plaats de ovenschaal 15 minuten op 180 graden in de oven. Garneer de enchilada's met de overgebleven peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top