Vegetarische enchilada's met zelf gemaakte taco saus

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2017
  • Vegetarische enchilada's met zelf gemaakte taco saus

    Vegetarische enchilada's met zelf gemaakte taco saus

    Vegetarische enchilada's met zelf gemaakte taco saus

Dit recept voor vegetarische enchiladas is van mijn broer. Het is het lekkerste vegetarische Mexicaanse gerecht ooit en je mist het vlees totaal niet!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de taco saus:
een blikje tomatenblokjes
1 ui
1 tl knoflookpoeder
1tl oregano
1 tl chilivokken
1 tl komijnzaadpoeder
peper en zout

Voor de enchiladas:
1 puntpaprika in blokjes gesneden
1 blikje mais
1 blikje zwarte bonen, afgegoten en gespoeld
1 bosui, gesnipperd
1 tl knoflookpoeder
peper en zout
1 bakje crème fraîche
100 g geraspte kaas
8 tortilla's
10 g verse platte peterselie, fijngehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, sauspan, diepe koekenpan

Bereidingswijze

1. Bak voor de taco saus het uitje aan met de specerijen in een sauspannetje. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat dit 10 min sudderen.
2. Bak voor de vulling van de enchilada's de paprika met de knoflookpoeder 2 minuten in de koekenpan.
Voeg dan de bonen, mais, bosui en de helft van de peterselie toe. Bak dit nog eens 2 minuten.
3. Voeg de crème fraîche toe en maak af met peper en zout.
4. Vul de tortilla's met de vulling, rol ze op en plaats ze in een ovenschaal.
5. Bedek de tortilla's met de taco saus en met de geraspte kaas.
6. Plaats de ovenschaal 15 minuten op 180 graden in de oven. Garneer de enchilada's met de overgebleven peterselie.

Laatste reacties

Sabine_Gaastra avatar
Sabine_Gaastra 26-01-2017

Leuk Petra, geniet ervan!

pwiggers avatar
pwiggers 26-01-2017

Neem ik graag van je mee. Leuke variatie. Als we weer eens zonder vlees eten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten