1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Romige knolselderijsoep met paddenstoelen en peterselie

Romige knolselderijsoep met paddenstoelen en peterselie

  • Europees, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2017

Ingrediënten 4 personen


1 knolselderij
2 uien
3 blokjes kippenbouillon
1,5 liter water
250 ml kookroom
ongeveer 400 gram paddenstoelen (zelf gebruikte ik 250 gram kastanje champignons en 150 gram oesterzwammen)
bosje verse (platte) peterselie
Olijfolie
klontje boter of braadboter


Verder heb je nodig


Staafmixer


Onlangs heb ik de knolselderij herontdekt en ik ben er dol op! Deze vergeten groente is ontzettend veelzijdig en heb ik al op veel manieren klaar gemaakt. (Als purree, in kippensoep, als groentefriet) Gister maakte ik deze heerlijk romige soep die goed vult en dus als maaltijd soep kan dienen. Eet smakelijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snij deze in blokjes. Pel de ui en snij deze in grove stukken. Fruit de ui in een beetje olijfolie in een pan en laat de knolselderij vervolgens even kort meegaren. Voeg hier 1,5 liter water aan toe en de drie bouillonblokjes. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuten koken tot de knolselderij zacht is. Snij in de tussentijd de paddenstoelen in hapklare stukken of plakjes.

Wanneer de knolselderij zacht gekookt is, kun je de soep pureren met de staafmixer. Zorg ervoor dat er geen stukjes in de soep blijven zitten. Voeg de kookroom toe aan de soep, roer dit goed door en laat de soep opnieuw zachtjes doorkoken.

Verhit een klontje boter in de pan en bak hier de paddenstoelen in. De paddenstoelen moeten gaar maar niet te zacht zijn. In de soep koken ze namelijk nog een beetje door en je wil niet ze eindigen als smurrie..
Snij de peterselie fijn. Voeg deze samen met de gebakken champignons toe aan de soep en laat dit eventueel nog 5-10 minuten doorkoken. Dit zorgt ervoor dat de smaak van de paddenstoelen en peterselie goed in de soep trekken.

Serveer met soepstengels of stokbrood, enjoy!

Tags, , , ,

Serveertip

Voor vleesliefhebbers kunnen er plakjes bacon krokant gebakken worden en over de soep verkruimelt worden wanneer deze in de kom zit.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Myrthetje19


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Myrthetje19
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top