1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. Curry

Curry

Door: monique2798

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2017

Ingrediënten 4 personen



Indiaas, vegatarisch
Ingrediënten
2 eetlepels zonnebloemolie
1 grote ui, fijngehakt
1 aubergine, in blokjes
2 theelepels komijnzaad, licht geplet
2 theelepels zwart mosterdzaad
1 theelepel gemalen geelwortel
1 eetlepel milde currypasta
2-3 teentjes knoflook, gehakt
400 g gehakte tomaat uit blik
450 ml groentebouillon
1 bloemkool, in roosjes verdeeld
1 vaste aardappel, in blokjes
3 eetlepels gemalen amandelen
verse korianderblaadjes, ter garnering (desgewenst)
naan-brood, voor het serveren
Bereiden
Verwarm zo nodig de slow cooker voor - zie daarvoor de gebruiksaanwijzing. Verhit de olie in een koekenpan. Doe er de ui in en bak hem 5 minuten tot hij goudbruin is. Voeg de aubergine toe en bak 3 tot 4 minuten tot die zacht is. Schep er de specerijen, kerriepasta en knoflook door en roerbak 1 minuut. Schep er vervolgens de tomaten, bouillon en zout en peper door. Breng al roerend aan de kook. Doe de bloemkool en aardappel in de pan van de slow cooker en schep er het tomatenmengsel over. Leg er het deksel op en kook 3 tot 4 uur op 'hoog' tot de groenten gaar zijn. Schep er de gemalen amandelen door en laat nog 15 minuten koken. Schep in ondiepe soepborden. Garneer met de korianderblaadjes als u die gebruikt en serveer met warm naan-brood


Verder heb je nodig


Slowcooker

Tags


Indiaas, vegatarisch
Ingrediënten
2 eetlepels zonnebloemolie
1 grote ui, fijngehakt
1 aubergine, in blokjes
2 theelepels komijnzaad, licht geplet
2 theelepels zwart mosterdzaad
1 theelepel gemalen geelwortel
1 eetlepel milde currypasta
2-3 teentjes knoflook, gehakt
400 g gehakte tomaat uit blik
450 ml groentebouillon
1 bloemkool, in roosjes verdeeld
1 vaste aardappel, in blokjes
3 eetlepels gemalen amandelen
verse korianderblaadjes, ter garnering (desgewenst)
naan-brood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze



Bereiden
Verwarm zo nodig de slow cooker voor - zie daarvoor de gebruiksaanwijzing. Verhit de olie in een koekenpan. Doe er de ui in en bak hem 5 minuten tot hij goudbruin is. Voeg de aubergine toe en bak 3 tot 4 minuten tot die zacht is. Schep er de specerijen, kerriepasta en knoflook door en roerbak 1 minuut. Schep er vervolgens de tomaten, bouillon en zout en peper door. Breng al roerend aan de kook. Doe de bloemkool en aardappel in de pan van de slow cooker en schep er het tomatenmengsel over. Leg er het deksel op en kook 3 tot 4 uur op 'hoog' tot de groenten gaar zijn. Schep er de gemalen amandelen door en laat nog 15 minuten koken. Schep in ondiepe soepborden. Garneer met de korianderblaadjes als u die gebruikt en serveer met warm naan-brood

Tags

Bron

Forum



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monique2798
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top