Courgetti met notenballetjes
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Courgetti met notenballetjes is koolhydraatarm en vegetarisch. De klassieke spaghetti met tomatensaus en ballen in een modern en gezond jasje!
Ingrediënten 4 personen
2 courgettes2 tenen knoflook
1 ui
2 el Italiaanse kruiden
1 blik tomatenblokjes 400 g
20 notenballetjes van GoodBite
2 el olijfolie om in te bakken
1 bol mozzarella
peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 456,61 kcal |
Koolhydraten | 22,06 g |
Eiwitten | 28,16 g |
Vetten | 26,42 g |
Benodigdheden
Pan, Snijplank en mes
Bereidingswijze
1. Maag spaghetti van courgette met een Spiraalsnijder of door plakken in reepjes te snijden.
2. Pel de knoflook en hak zeer fijn. Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
3. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe, laat twee minuten pruttelen tot een mooie saus.
4. Verhit een koekenpan met twee eetlepels olie en bak hierin de notenballetjes bruin. Roer daarna samen met de courgetti door de saus.
5. Scheur de mozzarella in grove stukken. Serveer de courgetti op een grote schaal en leg er de mozzarella op. Top af met een paar slagen verse peper.