1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hutspot
  6. Hutspot met een beetje Middeleeuwen

Hutspot met een beetje Middeleeuwen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2017

Ingrediënten 8 personen


500 gram uien
500 gram winterwortelen
3 pastinaken
1 zoete aardappel
2 grote kruimige aardappelen
Zout
(Pittige) kerrie
Boter


Verder heb je nodig


Stamper


Hutspot met een beetje Middeleeuwen
Hutspot met een beetje Middeleeuwen

In de tijd dat hutspot voor het eerst op het menu verscheen, waren er nog geen aardappelen in Europa. Dus.... waar werd het dan van gemaakt? Waarschijnlijk een mengsel van ui, wortel, pastinaak, witte bonen....
Met dat idee ben ik aan het experimenteren geslagen, een beetje Middeleeuwen, een beetje van Nu. Met een erg lekker resultaat, al zeg ik het zelf!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien in smalle, halve ringen snijden. met wat boter, wat zout en (pittige) kerrie, zachtjes laten smoren, totdat ze zacht en gaar zijn.

Ondertussen alle ingrediënten schillen en in stukken snijden. Houdt de stukken zoete aardappel wat groter, want die zijn sneller gaar. Opzetten met water en wat zout. Zodra gaar, afgieten. Met een stamper grof stampen, zodat de verschillende ingrediënten nog wel enigszins terug te vinden zijn.
Roer de uien door de hutspot. Eventueel nog wat boter toevoegen om de hutspot smeuïg te maken.

Klaar.

Serveertip

Uiteraard kun je de hutspot serveren met hachee, worstjes, klapstuk. Wat je wilt. Dan is het natuurlijk niet meer vegetarisch 😁



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sipreana


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sipreana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top