Abdij-uienquiche à la Caroline

  • Europees, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2017
  • Abdij-uienquiche à la Caroline

    Abdij-uienquiche à la Caroline

    Abdij-uienquiche à la Caroline

  • Abdij-uienquiche à la Caroline

    Abdij-uienquiche à la Caroline

    Abdij-uienquiche à la Caroline

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 2 eetlepels olijfolie
* 750 gram uien, in halve ringen
* 100 ml donker abdijbier
* 1 rol croissantdeeg à 6 stuks (koelvers)
* Optioneel: 100 gram gandaham (of Parmaham)
* Optioneel: 50 gram walnoten
* 4 eieren
* 150 ml slagroom
* 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie + extra voor garnering
* 200 gram abdijkaas, bv. port salut, korst verwijderd, in plakjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uienringen in 8-10 minuten lekker zacht. Schenk het bier erbij en smoor de uien tot er geen vocht meer in de pan zit. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Rol het deeg uit en bekleed er een rechthoekige vorm met losse bodem van 10 x 30 cm of een springvorm van 24 cm mee. Druk de naden goed dicht. Beleg de bodem met de ham. Klop de eieren los, meng de slagroom, peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.
3. Schep de uien over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel erover en leg de plakken abdijkaas erop. Bak de quiche in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar en bestrooi met een beetje extra peterselie. Serveer met een groene salade.

Bron

Culy.nl

Laatste reacties

jhcv avatar
jhcv 01-07-2017

Wat leuk om te horen. Fijn weekend en groetjes, Henriëtte

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 01-07-2017

Het was echt heel lekker! Mijn kritische puber heeft twee stukken afgesneden. Wel heb ik de uien tijdens het bakken gekruid met gedroogde tijm en flink zout en peper anders vond ik het te flauw. De uien zien er na het bakken wat grauw uit door de kleur van het bier maar dit doet niets af aan de smaak. Groetjes, Dido

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 29-06-2017

Het staat nu in de oven. Ik heb de noten maar over het eiermengsel gestrooid. Ben benieuwd, verslag volgt nog...

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 24-01-2017

Dit lijkt mij heerlijk dus recept bewaard. Bedankt voor het delen! Groetjes, Dido

jhcv avatar
jhcv 23-01-2017

Ja, dat vond ik ook. Ik heb hem zelf nog niet gemaakt maar ga ik zeker doen. Als jij eerder bent dan ik hoor ik graag vn je of hij inderdaad zo lekker is als hij er uit ziet.Groetjes terug, Henriëtte

Delarosa avatar
Delarosa 23-01-2017

Goeieavond Henriette, die ziet er erg smakelijk uit! Neem ik dus graag van je mee 😉 Dankjewel hiervoor en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten