1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bruine bonensoep
  5. Winter, stevige bruine bonensoep met spek

Winter, stevige bruine bonensoep met spek

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2017

Ingrediënten 4 personen


1 groot blik of grote pot bruine bonen
200 gr spekreepjes
0.5 el olijfolie
2 liter rundvlees bouillon van 4 tabletten
halve knolselderij
2 stengeltjes prei
2 winterpenen
2 uien
1 kruimige aardappel
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
1 bosje bladselderij
1 ambachtelijke rookworst, liefst van de slager
1 klein blikje tomatenpuree
scheutje worchestersaus
vers gemalen zwarte peper
zeezout


Verder heb je nodig


Soeppan, koekenpannetje, kookpan


Winter, stevige bruine bonensoep met spek
Winter, stevige bruine bonensoep met spek
Winter, stevige bruine bonensoep met spek
Winter, stevige bruine bonensoep met spek

Het is winter, het is stevig koud en dan is een lekkere, verse, stevige, maaltijdsoep wel op zijn plaats. Het hoeft niet altijd erwtensoep te zijn. Deze eet ook makkelijk weg voor de kijkbuis. Snelle, xxl gevulde, winterse maaltijdsoep die niet alleen lekker, maar ook erg gezond is vanwege de hoge voedingswaarde.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een kleine koekenpan, doe er een klein beetje olijfolie in en bak de spekjes goed uit. Zodra de spekjes goed uitgebakken zijn schep ze uit de pan zonder het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier. Neem een kleinere pan met water en wel de rookworst ondertussen 20 minuten op 80 graden. Nooit laten koken! Zet een soeppan op, doe er 2 liter water in met 4 tabletten rundvlees bouillon, laurierblad en kruidnagel. breng aan de kook en laat kort trekken. Maak de groenten schoon, snijd knolselderij, winterpeen en aardappel in blokjes, snipper uitjes en snijd prei in ringen. Voeg toe aan de hete bouillon. Voeg bruine bonen toe met vocht en laat 20 minuten garen. Door de aardappel bindt de soep. Snipper bladselderij en voeg als laatste toe met de uitgelekte spekjes en de tomatenpuree. Verwijder laurier en kruidnagel, proef en breng op smaak met peper, zout en worchestersaus. Snijd als laatste de rookworst in plakjes en voeg toe. Als je snel en georganiseerd bent en goed kunt snijden is hij in 30 minuten klaar. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en eet smakelijk.

Serveertip

Lekker met knapperig stokbrood en natuurlijk een glas goede rode wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top