Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-01-2017
  • Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

    Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

    Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

Een Israëlisch stoofpotje

Shakshuka is een traditioneel Israëlisch stoofpotje dat er op elk moment van de dag gegeten wordt: bij het ontbijt, de lunch of als avondmaal. De Israëliërs eten dit gerecht het liefst met wat brood om de saus te dippen. Jij bakt een speltbaguette van onze leverancier LePerron af in de oven

https://www.hellofresh.nl/recipes/traditionele-shakshuka-met-ei-en-geitenkaas-576beb7677d68d205a8b4567/?back=/recipe/all

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ui
2 knoflooktenen
1/2 rode peper
1 gele paprika
4 tomaten
4 takjes verse krulpeterselie
4 vrije-uitloopeieren
75 g geitenkaas
2 speltbaguettes
1 el olijfolie
1/2 groentebouillonblokje
Peper & zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of hapjespan met deksel

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika klein, de tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn.

2 Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, tomaten en de helft van de krulpeterselie toe. Voeg 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerende aan de kook, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3 Maak ruimte in de wok of hapjespan voor de eieren en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Verdeel halverwege de geitenkaas in stukjes over het geheel en haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan. Zet het vuur dan iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

4 Bak ondertussen de speltbaguette 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.

5 Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeter-selie en serveer met de speltbaguette, die je lekker kan dippen in de shak-shuka.

Serveertip

Tip! Heb je laurierblaadjes in huis? Voeg er dan eentje toe samen met de groenten. Haal het blaadje er weer uit voor het serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten