1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti alla carbonara (maar dan met iets meer)

Spaghetti alla carbonara (maar dan met iets meer)

Door: jhcv

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2017

Ingrediënten 6 personen


* 500 gr spaghetti
* 250 ge kastanjechampignons
* 125 ml slagroom
* 150 gr diepvries doperwten
* 1 eetlpl verse peterselie, fijngehakt
* 8 plakken bacon, in stukjes
* 2 teentjes knoflook, fijngehakt
* 5 eidooiers, los geklopt
* 140 gr Cheddar, geraspt
* Bosuitjes, in schuine reepjes
* 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt


Spaghetti alla carbonara (maar dan met iets meer)
Spaghetti alla carbonara (maar dan met iets meer)

Carbonara met een beetje meer. Je kunt het zelf aanpassen, meer knoflook en/of bacon. Het gaat er om wat jij lekker vindt!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak de bacon knapperig en bruin en laat uitlekken op keukenpapier.
2. Bak de champignons in het achtergebleven baconvet, strooi er GEEN zout over, dit houdt het bruiningsproces van de champignons tegen.
3. Voeg de knoflook en de doperwten toe en bak tot de doperwten heet zijn.
4. Zet het vuur uit, roer de slagroom erdoor en voeg de bacon en peterselie toe.
5. Breng op smaak met zout en peper.
6. Kook de spaghetti al dente, giet af en doe direct terug in de hete pan.
7. Werk snel, schenk de eidooiers over de pasta en schep de pasta tegelijkertijd om met een tang.
8. De eidooiers zullen stollen door de warmte en vastplakken aan de pasta.
9. Roer de bacon en het champignonmengsel er door samen met de Cheddar en de Parmezaanse kaas.
10. Garneer met de ringetjes bosui.

Tags, , , , ,

Bron

Http://baconbuttercheesegarlic.blogspot.nl



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top