krokant gebakken kabeljauw in kruidenkorst

  • Fusion, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2017
  • krokant gebakken kabeljauw in kruidenkorst

    Krokant gebakken kabeljauw in kruidenkorst

    Krokant gebakken kabeljauw in kruidenkorst

Kan met diverse soorten vis, maar gebruik altijd verse, geen diepvries.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 mooie moten kabeljauw van het midden stuk , minimaal 6 cm dik
1 el kookroom
1 ruime el. kruidenroomkaas naar keuze
2 el groene pesto
6 el panko
bloem
olie om te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
mengkommen

Bereidingswijze

Laat de kruidenkaas zeer zacht worden, en meng met de roomkaas tot een pasta.
snijdt de filets in , lepel er wat mengsel op in het midden.
haal nu de filets door de bloem , zet even weg in de koelkast,
verwarm je olie tot heet ,
meng pesto met panko , haal de filets erdoor en schroei gelijk dicht in de olie, zet wat lager en bak met voorzichtig keren af in 10 tot 15 minuten gaar en krokant

Serveertip

Het kan ook in de oven , zorg dan wel dat je oven minimaal 200 graden is, op lage temp gaan de eiwitten uit de vis lopen , en dan krijg je een zompig stukje vis, het moet bakken , niet sudderen .
probeer de ingrediënten ook eens voor een verrassende kibbeling
dik de saus wat in met wat kookroom , serveer erbij met wat hollandse garnalen er door

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten