1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. frambozen-merengue ijstaart

frambozen-merengue ijstaart

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2017

Ingrediënten 8 personen


2 liter slagroomijs
1 kg frambozen en/of bosbessen (mag uit de diepvries
125-150 gram merengue
geschaafde witte chocola
eventueel wat poedersuiker (maar beslist niet nodig)


Verder heb je nodig


Grote kom om alles in te mengen
taartvorm


frambozen-merengue ijstaart
frambozen-merengue ijstaart

Dit recept heb ik van internet geplukt en mijn eigen draai eraan gegeven. Een groot succes!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Laat het ijs en de diepvriesvruchten licht ontdooien (let op: neem geen grote vruchten zoals aardbeien want die blijven keihard in dit dessert).
- Bekleed de taartvorm met plastic folie zodat je straks de ijstaart gemakkelijk los krijgt
- breek de merengue in kleine stukjes
- meng het ijs met de vruchten en de merengue
- stort het in de taartvorm
- dek af met plastic folie
- zet in de diepvries en laat weer invriezen
- haal 15 minuten voor gebruik de taart weer uit de diepvries en serveer met de witte chocola en eventueel poedersuiker

Serveertip

Voor een feestelijke touch: zet wat van die oud-en nieuw spetterstokjes in de taart en steek aan voordat je opdient. Succes verzekerd!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EllenB4


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EllenB4
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top