2 liter slagroomijs
1 kg frambozen en/of bosbessen (mag uit de diepvries
125-150 gram merengue
geschaafde witte chocola
eventueel wat poedersuiker (maar beslist niet nodig)
Grote kom om alles in te mengen
taartvorm
Dit recept heb ik van internet geplukt en mijn eigen draai eraan gegeven. Een groot succes!
- Laat het ijs en de diepvriesvruchten licht ontdooien (let op: neem geen grote vruchten zoals aardbeien want die blijven keihard in dit dessert).
- Bekleed de taartvorm met plastic folie zodat je straks de ijstaart gemakkelijk los krijgt
- breek de merengue in kleine stukjes
- meng het ijs met de vruchten en de merengue
- stort het in de taartvorm
- dek af met plastic folie
- zet in de diepvries en laat weer invriezen
- haal 15 minuten voor gebruik de taart weer uit de diepvries en serveer met de witte chocola en eventueel poedersuiker
Voor een feestelijke touch: zet wat van die oud-en nieuw spetterstokjes in de taart en steek aan voordat je opdient. Succes verzekerd!