1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Roti
  6. Roti

Roti

Door: mobiel_1357067456

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2017

Ingrediënten 4 personen


1,5 kilo kippenpoten of drumsticks
1,5 pond kousenband of verse sperziebonen
4 uien
1 spitskool
Knoflook
1200 gram kruimige aardappels
1 pakje bleuband bakboter, in dobbelsteentjes gesneden
1/3 flesje ketjap b.v.k. Zoet
Massala kruiden
Djintan
Zonnebloemolie
4 blokjes kippenbouillon
Zout
Peper
Madam janet


Verder heb je nodig


Tajine


Test het zelf 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marineer de kip in de ketjap, wat zonnebloemolie, 2 eetlepels massala kruiden, 1 eetlepel djintan, 2 grof gesneden uien, 5 teentjes geperste knoflook, klein gesneden madame janet, 2 blokjes verkruimeld kippenbouillon, peper en zout. Meng dit alles goed door elkaar en laat dit ca 12 uur marineren. Langer is beter.

Doe de volgende dag de kip mengen met de in kleine blokjes gesneden boter. Zet dot vervolgens op een laag vuur en laat dit 3 tot 4 uur zachtjes garen. Kan ook in de oven op 120 graden in afgesloten tajine, of pan. Let op, de kip MAG NIET koken. Schep elk half uur of vaker de jus of de kip heen voor de beste smaak.


Snij de kousenband of sperziebonen en haal de puntjes eraf. Bak dit in een pan samen met 1 wat zonnebloemolie, 1 theelepel massala kruiden, en kippenbouillontablet.

Wordt vervolgd

Bak 1 ui en grof gesneden spitskool. Voeg 1 kippenbouillontablet toe en 1 theelepel massala.


Kook de aardappels met 2 theelepels massala, na 5 minuten afgieten en en gas uit. Vervolgens met deksel op de pan laten nagaren, heel lang. Komt vanzelf goed

Eet smakelijk

Tags

Bron

Ma



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1357067456
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top