Heldere Bouillon

  • Nederlands, Soep
  • 10-20 min.

voorgerecht uit Paasmenu 1

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 grote wortel, 50 gr kleine champignons, 1 1/4 l runderbouillon, 1/8 l droge sherry, enkele takjes kervel of gladde peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Wortel schrappen, wassen en in blokjes snijden. In zout water 3 minuten blancheren, afgieten. In ijskoud water laten schrikken, goed uit laten lekken. Champignons schoonwrijven met keukenpapier, steeltjes afsnijden. In de lengte in dunne plakjes snijden. Bouillon in pan gieten, verhitten, sherry toevoegen. Niet meer laten koken. Vlak voor serveren wortel en champignons toevoegen. Kervel of peterselie wassen, droogdeppen, blaadjes van de stelen halen. Bouillon in voorverwarmde soeplommen scheppen, met kervel/peterselieblaadjes bestrooien.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kerst_pasen_3 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten