Shakshuka

  • Wereld, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-01-2017
  • Shakshuka

    Shakshuka

    Shakshuka

  • Shakshuka

    Shakshuka

    Shakshuka

  • Shakshuka

    Shakshuka

    Shakshuka

  • Shakshuka

    Shakshuka

    Shakshuka

Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht dat je de hele dag door kunt eten. Het komt oorspronkelijk uit het midden-oosten maar je kunt het inmiddels over de hele wereld eten. 

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
2 tl komijnzaadpoeder
2 tl gedroogde oregano
1 knoflookteen, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 chilipeper, fijngesneden
1 blikje tomatenblokjes
3 eieren
1 bosje peterselie, fijngesneden
50 g feta, gekruimeld
olie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Lage pan met een dikke bodem. Snijplank en mes

Bereidingswijze

1. Bak de komijnzaadpoeder en de oregano kort aan in een beetje olie. Voeg vervolgens de knoflook, chilipeper en ui toe en bak deze 2 minuutjes mee.
2. Voeg dan de tomatenblokjes toe en een beetje peper en zout. Laat dit 3 minuutjes sudderen.
3. Doe de eitjes bij de saus en plaats hier een deksel overheen. Laat de eitjes in ongeveer 3 minuten gaar worden.
4. Maak het gerecht af met de peterselie en feta.

Serveertip

Serveer met een gegrild wit broodje

Laatste reacties

henriettekuijper1 avatar
henriettekuijper1 22-04-2017

Was erg lekker. Dit ga ik zeker vaker maken voor de lunch. Dank je voor het recept.

Nelly5744 avatar
Nelly5744 23-01-2017

Makkelijk te maken en lekker! Aanrader voor n snelle lunch.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten