1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coq au vin op de klassieke Franse wijze

Coq au vin op de klassieke Franse wijze

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-01-2017

Ingrediënten 4 personen


1 Mechelse koekoek
1 ui, grof gesneden
3 teentjes look
2 plakken gerookt en gezouten spek
2 takjes tijm
3 blaadjes laurier
2 el bloem
1 fles rode bourgogne
15tal zilveruitjes
100 gr mini-champignons
peper - zout



Coq au vin op de klassieke Franse wijze
Coq au vin op de klassieke Franse wijze

Authentiek Frans recept van chef Jan Buytaert die in zijn jeugd jaren in Frankrijk heeft gewerkt. Gemakkelijk en bijzonder lekker de eenvoudigheid en de eerlijke producten maken van dit gerecht een topper ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Been de Mechelse koekoek uit of laat dit door de poelier doen .
- we gebruiken de bovenbillen, onderbillen en filets.

-Laat een klontje boter smelten in een pot. Stoof hierin de ui, de look en het spek. Voeg de stukken Mechelse koekoek toe en kruid met peper en zout. Breng vervolgens verder op smaak met de takjes tijm en de blaadjes laurier.

-Voeg voor de binding twee eetlepels bloem toe en blus daarna het geheel met de fles rode bourgogne. Breng de coq au vin op hoog vuur aan de kook en laat een half uur stoven.

-Doe de kip en de saus in een kom en zet even opzij. Smelt opnieuw een klontje boter in de pot en laat de zilveruitjes mooi bruin bakken. Voeg ook de champignons toe. Als deze gaar zijn mogen de kip en de stoofgarnituren er terug bij.

-Laat het geheel nog een tiental minuutjes doorkoken alvorens te serveren.

Serveertip

Gebruik een goede rode bourgogne ( Pinot Noir ) !!! Serveer deze ook bij het afgewerkte recept met wat aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Bron

Chef Jan Buytaert



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top